Земљотрес у Манчестеру. Сити је избачен из свих европских такмичења на наредне две године због грубог кршења финансијског фер-плеја. Уз то ће морати да плате 30 милиона евра!


- После саслушања одржаног 22. јануара смо пажљиво обрадили све доказе и установили да је Манчестер озбиљно прекршио УЕФА правила лиценцирања и финансијског фер-плеја. Приказивали су високе приходе зараде од спонзора у извештајима које су подносили у периоду од 2012. до 2016. године. Уз то је установљено да клуб није сарађивао са истражитељима током истраге. Због свега тога се клуб кажњава искључивањем из свих УЕФА такмичења на наредне две сезоне (2020/21 и 2021/22) и новчану казну од 30 милиона евра - наводи се у саопштењу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Договорили се Челси и Ајакс: Зијах се сели у Лондон за милионски трансфер


Јасно је да ће се “грађани” жалити на ову одлуку.


- Манчестер сити има право жалбе Арбитражном суду за спорт у Лозани (ЦАС). Уколико клуб искористи ово право, одлука неће ступити на снагу док ЦАС не донесе коначну пресуду - поручили су из УЕФА.


Казна се не односи на ову сезону у којој изабранике Пепа Гвардиоле у осмини финала елитног такмичења очекује двомеч са мадридским Реалом.