НЕМАЊА Човић (28), центарфор Војводине, који је читаве минуле јесени паузирао због повреде, вратио се у екипу и одмах постигао голове. Он је на контролним утакмицама, одиграним у оквиру недавно завршених припрема Новосађана у турском летовалишту Белек, постигао три поготка.

Најпре је био стрелац у победи тима са "Карађорђа" над чувеним бечким Рапидом - 2:0, а затим и у контролном дуелу са Мариборчанима, од којих су, међутим, изабраници тренера Ненада Лалатовића изгубили са 2:3. Затресао је мрежу и у ремију са немачким Фрајбургом - 2:2.

Како је потврдио за "Новости", Човић се нада да је головима у Анталији најавио берићетно пролеће за излазак тима са "Карађорђа" на европску сцену.

- Надам се да ће бити тако, јер је то клупски циљ зацртан за ову сезону - каже Човић. - Битно је да смо на припремама у Турској добро радили у одличној атмосфери. Такође, приказали смо добре партије у контролним мечевима са веома јаким ривалима, с којима смо се одмеравали управо да бисмо видели где смо. Показали смо оно што радимо на тренинзима, и сматрам да смо задовољили односом према игри и борбеним приступом.

Човић је прошлог јула, непосредно по доласку у Војводину из комшијског Пролетера са Слане баре, задобио тежу повреду колена у пријатељском дуелу са Триглавом. Тада су му страдали предњи укрштени лигаменти, и једва је дочекао крај дугог опоравка да се прикључи екипи.

- Пропустио сам много тога за шест месеци паузе и извесно је да ми је сваки минут проведен на терену у игри много битан. Све доживљавам као нови почетак, конкуренција за место у тиму је веома јака и предстоји борба - закључио је Човић.

ЛАЛАТОВИЋ: "ЕКСПЛОДИРАЋЕ"
ОД сјајног нападача, који је 2018. године понео епитет најбољег фудбалера од Фудбалског савеза Војводине, очекује се да на пролеће буде значајно појачање екипи тренера Ненада Лалатовића:

- Реч је о изузетно квалитетном играчу, и да се није повредио летос, свакако би "експлодирао" у дресу Војводине у протеклој полусезони.