ЧУКАРИЧКИ је завршио све формалности око довођења Колумбијца Дилана Ортиза. Момак рођен 15. марта 2000. године игра на позицији нападача, дошао је из колумбијског Атлетико национала, а српски клуб ће му бити први инострани.

- Дилана смо довели на позајмицу до јуна, са правом откупа. Имаћемо сасвим довољно времена да видимо како ће се млади играч привићи на нову средину, ипак ће ово све бити ново за њега, други континент, други језик... Дилан поседује огроман потенцијал, то је оно што смо видели. Нападача смо дуго тражили, не знам ни сам колико смо играча прегледали, на крају смо се одлучили за Колумбијца. Уклапа се у нашу филозофију форсирања младих, а уједно је и репрезентативац Колумбије до 20 година - казао је Ненад Миросављевић, спортски директор Чукаричког.

Чукарички већ има искуство са играчима из Јужне Америке, на Бановом брду је са великим успехом играо Бразилац Лукас Пјасентин, штопер који је у 84 утакмице постигао и седам голова, а освојио је и Куп Србије.

- Дилан није прошао припреме са нама на Кипру, с обзиромна то да су преговори доста дуго трајали. Од среде улази у рад са екипом, теоретски ће имати право наступа већ против Црвене звезде, али сигурно ће му бити потребно мало времена да се адаптира на нову средину и саиграче - истакао је Миросављевић.