Помоћни тренер Синише Михајловића у екипи Болоње Емилио Де Лео каже да је тим из повратка свог тренера црпео инспирацију за велику и битну победу над Ромом у Серији А.

"Одлучили смо да играмо отворено и нападачки" - тврди Де Лео чија је Болоња победила Вучицу са 3:2 уз два гола Мусе Бароуа и један Рикарда Орсолинија.

Рома је меч завршила са играчем мање због искључења Брајана Кристантеа, један погодак за римски тим је постигао Хенрик Мхитаријан, а други је био аутогол Стефана Денсвила.

"Мислим да је та нападачка игра била пресудна. То је културолошка промена коју смо покушали да уведемо овде, вера да можемо да играмо против Роме на Олимпику са својим квалитетима и то се исплаћује" - додаје Де Лео.

Објаснио је и да је екипа мешавина младих и искусних играча.

"После меча је честитао екипи, јер нам је тражио да играмо своју игру, да се не повлачимо и да не будемо пасивни и да не чекамо ништа. То је пример који нам је поставио свих ових месеци и одатле смо вукли инспирацију. Као што смо рекли и после низа пораза, наставићемо својим путем, јер смо сигурно да имамо простора за напредак и сигурни смо да смо на правом путу" - истакао је Де Лео.

Подсећамо Михајловић је у петак изашао из болнице после антивиралне терапије у јеку борбе са леукемијом, која траје од прошлог лета.