ФУДБАЛСКИ дефинтивно нису са ове планете, али када је у питању комуникација пре, за време и после утакмице, и те како су на земљи, професионални и максимално коректни. Тако најбољи српски судија Милорад Мажић доживљава два најбоља светска фудбалера Лионела Месија и Кристијана Роналда. Он ће у веома интересантном другом делу разговора за емисију "Теме до Арене" (вечерас у 18.30 на Арени 1), коју припрема и води Иван Радуловић, открити мало познате детаље о односу са магичним асовима, чије се фантастичне каријере преплићу готово пуних 15 година.

- Меси је посебна прича. Он не комуницира пуно у току утакмице. Специфичан је, дешава се да се "не види" 80 минута, и онда за пет минута да два-три гола. Не воли да симулира, да пада, иако стално добија ударце по ногама - објашњава Мажић.

Фантастични Португалац је у репрезентативном дресу у једном тренутку узео Мажића "на зуб", али је њихов однос после тога експресно изглађен.

- Роналдо је играч који има неку другу тежину. Са њим је била изазовна ситуација у току Светског првенства у Бразилу, после њиховог депримирајућег старта и пораза од Немачке. Свирао сам тада пенал за Немачку и искључио Пепеа. Касније је његов и мој однос био врло професионалан, кад год смо били у прилици да се сретнемо на терену.

Оно што је обележило део интернационалне каријере најбољег српског судије свакако је однос са Златаном Ибрахимовићем.

- Златан је Златан. Зато је и велики играч, изузетан лидер. Он пре свега држи до себе. После онакве повреде са 38-39 година, сада игра у Серији А, и то је заиста сјајно. Са њим смо имали изузетних тренутака, али и оних мање сјајних. Он је човек који у тренутку може да окрене цео стадион против судије. Ако имате респект Златана, имате респект и осталих на терену.

Однос са Швеђанином је у једном тренутку стигао до "тачке кључања".

- Судио сам на утакмици Фенербахче - Манчестер јунајтед. Тада сам кренуо за Доху, да судим на дербију катарског првенства, када су ме позвали из УЕФА и рекли ми да идем у Истанбул и да ће они све регулисати са људима из Катара, само да сачекам 10-15 минута. Тако је и било. Фенербахче је повео са 1:0. Дошло је до старта, обичног фаула. Он је изашао да му се укаже лекарска помоћ, добио је ударац и није могао да настави утакмицу. Тада се сукобио са Данцем Кјером код аут-линије, а ја сам дошао између њих и несвесно сам ухватио Златана за руку, на шта је он одреаговао одгуривањем.

Арбитар из Врбаса сматра са ове дистанце да је погрешио што Швеђанину није показао јавну опомену.

- Да сам се строго држао правила требало је да му дам жути картон због сукоба са Кјером а не зато што је одгурнуо моју руку. Причао је с нама на српском. То је човек машина, он је за велики респект због свега што је урадио у каријери и што и даље ради - закључио је Мажић.

У трећем делу приче о богатој каријери, која се емитује на Арени наредне суботе, Мажић је говорио о навикама које има у Кини, навијачком опредељењу, дружењу са Чакиром и Скомином, наследнику Срђану Јовановићу, пропуштеној прилици да суди у финалу Светског првенства...

ПЕПЕ ПОКЛОНИО ДРЕС
ЈЕДАН од оних који су имали разлога да не воле Мажића, због искључења на СП у Бразилу, јесте пргави Португалац Пепе, али је њихов однос после Мундијала ипак био добар.

- После неколико година смо се срели Пепе и ја на пријатељској утакмици Русија - Португалија. Поклонио ми је дрес са посветом - за мог пријатеља Мажића. На утакмици Монако - Бешикташ, на којој сам касније судио, рецимо, није направио ниједан прекршај, што је за њега готово невероватно.