Нејмар неће бити у тиму ПСЖ на гостовању у Нанту. Разлог његовог одсуства је повреда ребара на утакмици са Монпељеом, али мало ко верује у ово оправдање Бразилца.


Наиме, Нејмар је, дан пре слања оправдања за изостанак, организовао забаву у једном паришком ноћном клубу поводом свог 28. рођендана. Занимљива је чињеница да је слављеник, од 2017. године и доласка у ПСЖ, сваке сезоне повређен за меч који следи после рођенданске забаве.


Ове године било је мање званица, а слављеник са розе офарбаном косом био је обучен у бело. Међу званицама били су и други фудбалери: Марко Верати, Единсон Кавани и Ангел ди Марија.
Новинаре није мрзело да истраже и остале његове изостанке. Па су тако дошли до сазнања да Нејмар не игра ни утакмице око 11. марта, када је рођендан његове сестре. Он је углавном или повређен или суспендован због случајних или намерних картона. Док је играо у Барселони шпански новинари су чак причали о томе да је једном намерно добио пети жути картон како би добио забрану играња у марту.


Нејмар је познат по великим прославама за свој рођендан. Прошле године правио је журку за 500 људи.