Миодраг Гемовић (25) има необичнуживотну причу која се протеже од лудости из младости, преко затвора до професионалног спорта. Овај Шапчанин, који је фудбалом почео да се бави у Мачви, последњи уговор потписао је са клубом из Новог Сада и то док је био на одслужењу затворске казне. Он у исповести “Спортском журналу” открива шта су били узроци, а шта последице током његовог одрастања.


- Био сам на издржавањузатворске казне. Искусио сам, ето и то. Скупа цена. Знате како се кажемладост – лудост, рекао је Гемовић на почетку разговора.


Објаснио је потом Миодраг и зашто је завршио иза решетака, а био је већ професионални фудбалер.


- Због туче. Имао сам тада 19, 20 година и у обрачуну песницама дечку сам сломио вилицу. Тражио је 10.000 евра које тада нисам имао и морали смо на суд. Суђење је трајало четири године и на крају ми је изречена казна затвора. Није ми било лако, али сам издржао два и по месеца. У две различите ћелије био сам са по девет затвореника. Свакаквих ликова је ту било, па и оних који су осуђени за убиство.У једном тренутку сам био у соби са тројицом убица - сећа се Гемовић.


Док се преиспитивао о свом животу и суочавао са истим у затвореном простору стигао му је на потпис уговор са Војводином. Обезбеђење живота по изласку из затвора.

- Дошаоје секретар клуба у посету код мене са потребном документацијом. Потписали смо уговор у необичној атмосфери и најблаже речено на необичном месту - каже Гемовић који је дебиу дресу “лала” имао свега седам дана од изласка из затвора на коме је чак дао и гол.