Аргентински фудбалер Маркос Рохо рекао је да је његова мајка имала велику улогу у доношењу одлуке да из Манчестер јунајтеда пређе у Естудијантес на позајмицу до краја сезоне.

- Многе ствари су се поклопиле. Морам да играм, да се вратим на свој ниво. Породица је инсиситрала на повратку, мајка ми је рекла да се вратим - рекао је Рохо, преноси гоал.цом.

Аргентинац је прешао у Манчестер јунајтед 2014. године, али се није налазио у плановима тренера Оле Гунар Солскјера, те је овог јануара потписао уговор са Естудијантесом до краја сезоне. Он је рекао да је имао понуде и других клубова, али да је најбоља опција била да се врати у своју земљу.

- Надам се да ћу бити на терену што пре, веома сам срећан што сам ту. то је нешто о чему сам сањао, појавила се шанса и то се догодило. У последње време сам претрпео неколико повреда, доста времена сам провео на клупи. Потребно је да се такмичим и то ћу најбоље урадити код куће - казао је Рохо.

Он је навео и да је аргентиснки фудбал много напредовао и да ће ова сезона представљати велики изазов за њега.

- Разговарао сам готовоо са свима и они су ми много помогли. Не знам шта да кажем навијачима, ово је невероватно - рекао је Аргентинац.

Његов деби може се очекивати у суботу, када Естудијантес гостује Њуелс олд бојсима.