РЕАЛИЗАЦИЈА је затајила, нападачи су се успавали и Скопљанци су се провукли. Црвена звезда је пропустила да забележи и трећу везану победу на зимским припрема, иако је била много боља од Вардара, старог зналца из југословенске лиге - 0:0.

Станковићеве две екипе играле су у формацији 3-5-2, имале су апсолутну иницијативу, поготово у другом полувремену, али није било стрелца који би то и крунисао. Најбоље прилике пропустили су Милуновић у 70. минуту, када је погодио стативу ударцем главом после корнера, а у 89. се обрукао млади Крстовић, пошто је из зицер позиције траљаво шутирао поред гола. У самом финишу Звезда је оштећена, јер јој није досуђен очигледан пенал после саплитања Бена.

Пре утакмице, екипа српског шампиона имала је и јак тренинг, па је можда и то био разлог што је ритам игре био слабији. Фалило је и креације, иако је лопта била много више у Звездином поседу.

Није било занимљивих акција у првом полувремену. Играчи македонског првака су збили редове на средини терена и испред свог шеснаестерца својски су се трудили да не дозволе црвено-белима да се размашу.

У 27. минуту Вулић је упутио ка голу Вардара први ударац, то је била и најбоља прилика да се постигне гол у првих 45 минута, али је голман Вардара Гачевски избио лопту у корнер. После тога су још покушали Боаћи и Панков, без веће опасности по ривала.

У наставку је нови Станковићев тим оставио бољи утисак, у последњих 20 минута није дао противнику да подигне главу. Међутим, из тог јаког притиска није постигнут ниједан погодак.

Следећу проверу црвено-бели имају са бугарским шампионом Лудогорецом (Бугарска) у суботу, дан после ривал је Цеље, 5. фебруара заказан је двобој против Дунајске Стреде (Словачка), 6. се игра са против Актобеа (Казахстан).

Ц. ЗВЕЗДА - ВАРДАР 0:0

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Гобељић, Панков, Бабић - Родић, Петровић, Вулић, Гарсија, Симић - Боаћи, Павков. Од старта другог полувремена играли су: Васиљевић - Гајић, Милуновић, Дегенек, Конатар - Вукановић (Крстовић), Јованчић, Николић, Гаврић - Бен, Томане.

ВАРДАР: Гачевски, Тошевски, Најдовски, Младеновски, Брдаровски, Леовигиљдо, Мицевски, Димоски, Попзлатанов, Авромовски, Ибиши.


САНОГО ПОВЕРДИО МИШИЋ

ДЕЈАН Станковић за дуел са Вардаром није могао да рачуна на велико зимско појачање Секу Санога, који је дан пре на тренингу добио ударац у мишић. Због лакше поврде на поштеди је био и везиста Мирко Иванић.