ВИШЕ од 200 утакмица, две титуле шампиона и четири трофеја у Купу Србије, остају иза Мирослава Вулићевића у Партизану као сведочанство једне сјајне каријере, мирног, али увек борбеног и срчаног момка из Лепосавића. После пуних шест година проведених у Хумској, током којих је заслужио и капитенску траку, Мирослав Вулићевић је одлучио да стави тачку.

Тим поводом јуче је у свечаној сали стадиона Партизана одржана пригодна свечаност, на којој је популарни Вуле испраћен у играчку пензију, а допраћен у тренерске воде, где ће стартовати са најмлађима у црно-белој фудбалској фабрици у "Земунелу".

- Ово су осетљиве и патетичне ситуације. Мора тако да буде. Мало је играча попут Вулета, играли су за Партизан посвећено и самопрегорно, уложили себе целог. Вулићевић је борац који зна да игра фудбал. Могао је још коју годину да буде на терену, али је решио да оконча каријеру. Много је дао клубу и Партизан је њему узвратио. Он ће наставити да буде део Партизана, радиће у Омладинској школи, што говори о жељи да буде ту. Драги пријатељу, желим ти пријатан боравак у играчкој пензији, уједно добродошлицу на нови посао - истакао је председник Партизана Милорад Вучелић, уручивши Вулићевићу урамљени дрес на поклон и слику познатог београдског сликара Мише Кравцева.

Свестан је Вулићевић да га већ од данас очекује потпуно другачији темпо живота.

- Хвала породици која је највише трпела због мојих обавеза. Хвала и свим тренерима који су имали утицај на фудбалску каријеру и животне ставове. У спорту увек може више и боље, али сам задовољан, јер сам играо 250 утакмица за Партизан и успут носио капитенску траку. Делио сам свлачионицу са легендама као што су Саша Илић и Данко Лазовић. Кад се једна врата затворе, друга се отворе. Отуд, хвала људима што су ми дали шансу и надам се да ће ми тренерска каријера бити успешнија од играчке.

Дојучерашњи десни бек Партизана никада није играо у иностранству, али због тога не жали сада када је подвучена црта под богату каријеру.

- Било је понуда и ситуација када је нешто могло да се реализује, али не жалим. Било би ми криво да нисам успео да се опробам у Партизану, тако да ми је драже то што сада као пензионер могу да седнем на кафу са неким и причам о освојеној дуплој круни, слављу које је било фантастично на улицама Београда, него да говорим о некој сезони у, рецимо, Белгији. Задовољан сам оним што сам остварио у каријери - завршио је Вулићевић.

ОД РАШКЕ ДО ХУМСКЕ

КАРИЈЕРА Мирослава Вулићевића започела је 2002. у Бану из Рашке. Потом је пет година носио дрес Јавора, а затим је четири године провео у Војводини. У Партизан је стигао на крају 2013.

- Можда сам могао више утакмица да одиграм за репрезентацију од ове три. Увек сам био ту на неким ширим, па и ужим списковима, али ето није ми се дало, јер је конкуренција била фантастична. Једну репрезентативну акцију сам чак пропустио пошто сам раније заказао свадбу за тај термин - присећа се Вулићевић.