Фудбалер Црвене звезде Мирко Иванић изјавио је у Белеку да би желео да преузме позицију и улогу централног везног играча коју је до сада имао Марко Марин.

- Борићу се за ту позицију - рекао је Иванић новинарима у Белеку, у Турској, где је Звезда на зимским припремама, и додао да дефинитивно очекује нови почетак.

- Очекује ме ново доказивање. Када дође нови тренер, као играч увек имаш додатну жељу за доказивањем, јер нико не игра због старих заслуга - каже Звездина "осмица".

Он је навео да је задовољан првим делом сезоне у смислу екипе, али не и својом игром.

- Имао сам неку другу улогу, то није тајна, али сада предстоји ново доказивање. Није ми било пријатно, али разговарао сам са шефом и прихватио ту улогу у интересу екипе.

Иванић је додао да се доста ради на тактици и да је добро што је нова крв у екипи доласком тренера Дејана Станковића. На питања да ли су га оптеретила велика оцекивања када је стигао из БАТЕ-а, рекао је да свако ко дође у Црвену звезду носи велику одговорност.

- Више ме је оптеретило то што нисам играо на својој позицији, него то колико сам плаћен или колико ме је Звезда хтела - рекао је двадесетчетворогодишњи фудбалер и поручио да, упркос свему, јесенас није размишљао о одласку.