ТОКОМ јесени где је Партизан играчки био далеко изнад резултатског учинка највише похвала је ишло на адресу странаца који су доведени да би правили разлику и у томе су и успели. Некако у сенци њихових партија које су доносиле голове и асистенције остао је фантастично одрађен посао Саше Здјелара на плану разградње противничких напада и бржег прелаза из дефанзивног блока у офанзиву. Није мало навијача Партизана који сматрају да је управо Здјелар био Милошевићев "број један" током турбулентне јесени.


- То кад ти неко каже да си најбољи играч вољеног клуба непроцењиво значи. Драго ми је када навијачи Партизана кажу то, јер сви знамо колико су тешки и захтевни. Ево сад сам се најежио док ово причамо. Неке ствари су се поклопиле да имам слободу и да играм добро. То је све заслуга целе екипе, драго ми је због тога. Надам се да ћу бити још бољи, јер екипа може још доста боље.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милошевићев помоћник о свему што је екипа прошла за девет месеци: Био сам згранут када сам чуо “Саво одлази”, сад нико не би одбио Партизан


Неуморни везиста је био у Партизану и када је Сејдуба Сума био "сенка" од играча и сада је ту када похвале на рачун омаленог Гвинејца стижу са свих страна.


- Сума је морао себе да мења. Када сам га упознао није практично комуницирао са саиграчима. Сада је схватио да мора да се промени, да комуницира, да би му остали играчи помогли. То је заслуга свих играча и њима мора да буде захвалан. Ако погледамо како је играо пре годину и по или две, велика је разлика. Ова екипа му је много помогла. Кад ти не комуницираш и немаш иницијативу тешко је да се наметнеш и покажеш да желиш. Тада је био и ноншалантан, сада зна да све мора тешким радом. Ова екипа сваког играча чини бољим и то је нешто што је он схватио и прихватио. Сви странци су феноменални момци што је супер за све нас.


Сума је "експлодирао" током јесени, а Здјелар верује да би пролеће могло да протекне у знаку једног реконвалесцента.


- Ова екипа игра дуго заједно, када је шест месеци старија логично да се боље познаје. Сигурно морамо да будемо бољи, како због деце која долазе и због Лазара Марковића који може много тога да нам донесе. Надам се да ће бити здрав, доста ће унапредити нашу игру. Много га је тешко чувати, та брзина је ретка и за европске услове, а не за наше. То нам даје опцију више у игри.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милошевић сумира утиске из Турске: Оцена припрема 11, Звезду не пратим, а за појачања ћемо да видимо


Јесење распродаје Партизана су велика опомена за оно што следи у пролећном делу.


- Доста наивно смо изгубили неке бодове у утакмицама где смо имали све, а завршили без ичега. Мора да дође до умора после великих напора и трошења у ритму четвртак - недеља. Неки неуспеси су нам и помагали, па смо тако после пораза од Чукаричког убедљиво савладали Војводину и били доминантни. Из свега смо изашли као тим.


Здјелар је пре две године у ово време задужио црно-белу опрему и још не зна када ће бити у прилици да је раздужи.


- Улазим у трећу годину, план ми је да останем ту за сада. Не знам ништа о понудама, ако их и буде ви ћете сигурно знати пре мене - насмејао се на крају приче борбени везиста црно-белих.


ШКРБИЋУ ДОВОЉНА ЈЕДНА ШАНСА

НАПАД Партизана је појачао Бојан Матић, а готово извесно потпис на уговор ће у наредним данима ставити и Миљан Шкрбић који се добро представио на проби у Белеку.

- Шкрбић је момак који се још није доказао пред свима. Мислим да ће сви видети правог Миљана у наредном периоду, заслужује велику шансу. У једном тренутку се показао у Словенији, када је у мањем клубу био први стрелац лиге. Њему нису потребне три шансе да да гол, довољна је само једна.