ЗАНИМЉИВА новина на припремама Црвене звезде у Анталији. Данашњи поподневни тренинг црвено-белих био је затворен за јавност, па је петнаестак новинара који извештавају из Турске остало изненађено овим потезом који се није практиковао у време Владана Милојевића, а ни раније када је у питању припремни период.


Прво се помислило да је разлог затварања тренинга то што је Дејан Станковић имао намеру да не открива све карте пред сутрашњи (15.30, ТВ Арена) пријатељски меч са скопским Вардаром, чак се чуло да ће се ова пракса наставити и наредних дана када се буду уигравале тактичке варијанте за нову сезону.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дегенек жели да остане у Звезди


Међутим, касније је стигло образложење да ће представници седме силе убудуће моћи нормално да долазе и посматрају тренинге, а да данас нису били у прилици да раде свој посао због пропуста клупске ПР службе. То и није чудно, јер већ неко време ова служба, која има задатак да промовише праве вредности великог клуба као што је Црвена звезда, обавља задатке на своју руку и бахато, са јасном стратегијом да би новинари који прате клуб морали да преносе и пишу само што им ПР сервира.


Наравно, са друге стране и Дејан Станковић има право да сакрије неке адуте ако жели, јер не морају све информације са тренинга да буду доступне. Ипак, овога пута одлука да се ескивирају извештачи није била његова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дегенек: Тресем мреже као Ибрахимовић


Оно што се види из цуга је то да је Станковић од првог дана ушао са великом енергијом и страшћу у посао. Није се ломио када је требало да се пресече са одстрањивањем из екипе незаинтересованог Ла Паре, пре тога је без трунке сентименталности "прецртао" Кањаса и Жандера. Није било попуста према странцима иако је само досолио на претходне ране, односно потврдио лош избор спортског сектора, пошто је јасно да је већина летошњих појачања испао чист промашај.


Станковић је на првој утакмици са пољском Арком динамично водио утакмицу са клупе, уз многобројне гласне савете и корекције. У тој победи од 3:2 извео је две екипе и две различите формације, у првом полувремену 4-4-2 у другом 3-5-2. Сигурно ће бити занимљиво шта је ново спремио за данашњи меч са Вардаром.