Винсент Езе је нови играч Чукаричког. Нигеријац је са клубом са Бановог брда потписао уговор на две и по године, а већ у понедељак увече прикључио се екипи на припремама на Кипру.

- Лепо је вратити се на Кипар, овде сам провео три године. Чак знам и хотел у којем је Чукарички овде одсео, кад сам био у Аполону, често смо били ту у карантину – казао је Езе одмах по слетању на аеродром.

- Две и по године сам већ у Србији, имао сам прилике да чујем све најбоље о Чукаричком, али и да се лично уверим у то кад смо играли против њих, као и у претходна два дана, док смо завршавали све папире око потписа уговора и пута на Кипар. Играчки, врло квалитетан тим, са много младих играча. Одушевљен сам што сам добио прилику да будем члан таквог колектива, врло професионалног у сваком погледу.

Езе је већ сарађивао са шефом струке бело-црних Александром Веселиновићем, који је био један од разлога што се определио за прелазак на Баново брдо.

- Веселиновић ми је био тренер пре две године у Војводини, а остали смо у контакту и кад је отишао из клуба. Пре свега, он је сјајна особа, имам одличан однос са њим. Драго ми је да смо поново заједно у истом клубу. Чим сам чуо за ту опцију, нисам много размишљао. Драго ми је да ћу поново добити шансу код њега.

Нигеријац је истакао да зна већину играча Чукаричког, а неке и лично познаје од раније.

- Лука Стојановић је оставио дубок траг у мом бившем клубу Аполону из Лимасола. Такође, Ендијае је Африканац као и ја, срели смо се неколико пута, попричали. Добар сам са Богосавцем, не тако близак, али кад смо на терену он ме је углавном „чувао“. Воли много да прича на терену, одличан је момак, никад није било никаквих проблема.

Езе је потом говорио о личним и клупским циљевима у новом клубу.

- Казао сам већ да између осталог волим да играм на позицији нападача, а свакако да желим да у дресу Чукаричког постигнем што више голова. Што се тиче клуба, надам се да ће Чукарички и даље имати велики утицај у српском фудбалу, да ће и ове сезоне изборити пласман у неко од европских такмичења – оптимиста је Езе.

Радио је Езе са Веселиновићем у Војводини, али током каријере још један бивши тренер Чукаричког био му је шеф струке.

- Тренирао ме је у Омонији Владан Милојевић. Знам да је био у Чукаричком и да је клуб са њим освојио Куп Србије. Кад сам напустио Кипар, отишао је и он и касније преузео мој садашњи клуб – подсетио је Езе.