Скандал на Кипру: Председник Омоније признао да су му нудили паре да намести утакмицу - открићу имена када ми буду гарантовали безбедност

Бета

27. 01. 2020. у 22:44

Скандал на Кипру: Председник Омоније признао да су му нудили паре да намести утакмицу - открићу имена када ми буду гарантовали безбедност

Лопта илустрација Фото: Н. Параушић

Наш циљ није да вређамо кипарски фудбал, већ да зауставимо оне који га вређају - рекао је Папаставро.
Председник фудбалског клуба Омонија Ставрос Папаставро рекао је да су му одређени људи из кипарског фудбала нудили да "прода" утакмицу, али је одбио да их идентификује, пренео је вечерас АП.

- Наш циљ није да вређамо кипарски фудбал, већ да зауставимо оне који га вређају - рекао је Папаставро.

Он је навео и да ће идентитети тих људи бити откривени властима након што добије убедљива уверења за безбедност.

Председник Омоније рекао је и да ће његов клуб послати извештај о свим проблемима Унији европских фудбалских асоцијација (УЕФА), као и кипарској полицији и националном фудбалском савезу који ће добити копије доказа јер "његов клуб није осетио да им се може веровати".

Он је такође понудио награду у распону од 5.000 до 25.000 евра свима који су вољни да иступе из лиге ове сезоне, уз доказе о корупцији и намештању утакмица.

Како се наводи, Омониа ће основати и интернет страницу на којој ће изнети све оно што је "погрешно, труло и илегално" у кипарском фудбалу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације