ДВЕ недеље рада у Белеку је остало иза Партизана, а тренер Саво Милошевић приликом сумирања оствареног на обали Средоземног мора не крије да му је баш сваки детаљ и на терену и ван њега био по вољи. Уз шест месеци искуства више рада са практично непромењеном екипом "ваљак" има све предуслове да у наставку сезоне вози сигурније по "српским друмовима".


- Не бих волео да звучи као хвалисање, али ако може оцена 11 за све што је урађено ја бих дао 11, с обзиром на то да су момци одрадили сваки секунд, минут, сат сваког тренинга од почетка до последње утакмице. Имали смо врло мало нервозе, ако је уопште и било. У Турској смо од првог до последњег тренутка имали озбиљан рад, и то морам да истакнем. Више од овога не можемо да очекујемо.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Матић ће бити озбиљно појачање: Милошевић презадовољан због обављеног посла, који се отегао на пола године


ЂОКОВИЋ ДО ТРОНА ТРЕНЕР црно-белих је велики љубитељ тениса и навијач Новака Ђоковића.
- Нисам стигао да гледам, јер је временска разлика незгодна, али пратим дешавања. За сада иде све по плану и искрено очекујем да, уколико не буде непредвиђених околности, неких временских неприлика или да се меч развуче у три дана, нико не може Новака да заустави.

Припреме за пролеће су започете са циљем да Партизан на терену буде бар 30 одсто бољи него јесенас, али Саво тврди да се на томе неће стати.


- Верујем увек и вероваћу да ако достигнемо тих 30 одсто, на то ћемо тражити још 20. Никада се нећемо задовољавати. Ми ћемо се потрудити да првенство буде узбудљивије. Ипак, једна ствар је трка за титулу са Звездом, Војводином, Чукаричким, а друга ствар је да се потрудимо да навијачима приредимо леп фудбал. То је оно што је наша обавеза.


Црвена звезда и оно што ради екипа предвођена новим тренером није тема у табору црно-белих.


- Морам да признам да их не пратим. Немамо довољно времена за то, трудили смо се да нам фокус буде на раду овде. Имали смо доста обиман посао и физички није било могуће. Гледао сам на телефону резултате, али ништа више од тога. Морам да признам, ни док смо играли првенство, нисам одгледао ниједну њихову утакмицу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизан завршио прво зимско појачање: Матић у црно-белом


Прелазни рок у Хумској је ове зиме прилично тих, са тенденцијом да тако и остане до краја.


- Видећемо, увек када је прелазни рок и када је у питању Партизан циркулише велики број информација и имена. Једна од жеља била је јавна тајна, био је то Бојан Матић и успели смо да га доведемо. Определићу се за играче који ће нам донети нешто ново, не желим играче само да бих доводио. Већ смо имали у јуну и децембру ситуације да се опростимо од неких играча. То није лако, људски није лако. Поготово јер то нису момци који не заслужију да буду у Партизану, компликоване су ствари и покушаћемо да се те ствари убудуће више не дешавају - истакао је Милошевић, уз напомену да би задржао 98 одсто играча из актуелног кадра.


Уз новог нападача, појачање би требало да стигне и из сопствених редова после опоравка од повреде.


- Заиста мислим да нам не фали пуно играча. Ова екипа је селектирана доста добро. Имали смо времена од марта да извршимо селекцију, сада доселекцију. Можда нам недостаје неколико играча када је у питану дефанзива. Највеће појачање би могао да буде Лазар Марковић, што је сасвим довољно сада уз Матића.


Екипу већ за три дана очекује пут у Катар на јак међународни турнир, где ће одмерити снаге са два московска клуба, Локомотивом и Спартаком, као и са Ростовом.


- Момци ће наредна два дана одморити, а у четвртак имамо два тренинга, вероватно ћемо их спојити у један, али ће бити интензитетет два тренинга. Идеја већине је да "побегнемо" из Београда, то је најбољи начин да се избегне загађен ваздух у нашем главном граду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тријумф Партизана на крају припрема у Турској: Најбољи одушевили, резервисти сачували предност


На крају је тренер црно-белих упитан да ли можда за њега постоје понуде из иностранства.


- Постоје разне приче и имам доста пријатеља и контаката, имам неких позива, али ниједна понуда није озбиљна и не опретерућем се тиме. Шпанија, Енглеска? Ко не би желео да буде тренер тамо, али дугачак је пут. Тренер сам тек девет месеци. Све што сам урадио у животу, није било лако, али је то био мукотрпан и тежак рад. Исто важи и за ову другу, тренерску каријеру - завршио је Милошевић.


СТРУКА ЧЕСТО У СВАЂИ

МИЛОШЕВИЋЕВ стручи штаб обавља велики део посла, а према његовом признању, свађе међу њима су честа појава.

- Није то случај некад, него сваког дана. Није никаква тајна, довео сам сараднике који ће да имају своје мишљење, а не моје. Ако они имају моје мишљење, ја немам никакве користи. Фудбал је постао веом комплексна ствар у последњих неколико година и највећи тренери имају по 10 и 15 сарадника. Неопходно је имати више људи, али је битно да сви имамо исту филозофију.