Тренер фудбалера Манчестер јунајтеда Оле Гунар Солскјер рекао је да није уплашен за своје место у клубу, као и да ће се потрудити да "црвени ђаволи" у будућности рационалније троше новац на појачања.

- Нико није урадио било шта без мог пристанка, јер смо пристали на све приликом потписивања уговора. Не бојим се за свој положај у том погледу, морам да наставим да радим. Наравно да су вам потребни резутати, али ја нећу трошити велике паре да бих довео некога ако није погодан за клуб - рекао је Солскјер, преноси гоал.цом.

"Црвене ђаволе" у недељу очекује утакмица Енглеског купа против Транмира, а норвешки стручњак је казао да у свом тиму има много играча који желе да остваре успех с клубом.

- Имамо отворене разговоре иза затворених врата, али нећемо да вешамо људе. То је само здрав разум, нећу да упирем прстом у било кога. Нисам видео да моји играчи покушавају да се сакрију и да нестану, видео сам да желе да направе успех - казао је Солскјер.

Он је рекао и да ће Јунајтед морати да промени културу када су у питању трансфери играча.

- Морамо мудро да трошимо, то је једна од најбитнијих ставки за мене. Потрошили смо гомилу новца у протеклих пет или шест сезона, од када је Сер Алекс Фергусон отишао. Ја морам да се договорим с клубом да новац трошимо на праве играче.

Клуб су недавно напустили Ромелу Лукаку, Алексис Санчез, Крис Смолинг и Ешли Јанг, а Солскјер је истакао да не жали због њихових одлазака.

- Нисам помислио „Ох, волео бих да сам га задржао“. Неке од њих смо пустили да оду јер нису били одговарајући за културу коју покушавам да изградим. Зато смо оставили играче за које знамо да ће проћи све за клуб - завршио је Солскјер.