Данило Пустињаковић од летос у далеком Дајеу: Дух Баната у кинеској академији

Богољуб Грујић

26. 01. 2020. у 13:14

Данило Пустињаковић од летос у далеком Дајеу: Дух Баната у кинеској академији

Данило Пустињаковић фото: Приватна архива

Бивши фудбалски голман зрењанинског Пролетера ради заједно са Миодрагом Пантелићем, некадашњим нападачем Црвене звезде и Војводине
ЗРЕЊАНИНАЦ Данило Дача Пустињаковић (42), који је каријеру почео у матичном Пролетеру, а касније био голман Баната, Радничког из Крагујевца, Младости из Лучана, интернационалац у Румунији, Македонији, од летос ради као педагог и тренер голмана у признатој и чувеној фудбалској академији Хао Хајдонг у граду Дајеу, у области Хобеи, на истоку Кине.

- Други је то свет, разликују се традиција, начини размишљања, принципи резоновања, али ја сам по природи авантуриста, прихватио сам учење и усавршавање и сналазим се - каже Пустињаковић, који је због кинеске Нове године на тронедељном одмору у родном Зрењанину.

Заједно са Миодрагом Пантелићем, некадашњим нападачем Црвене звезде и Војводине, и Немањом Варгецом, сином некадашњег фудбалера Обилића Дарка, свакодневно ради са малишанима из Кине и учи их основне елементе голманског, нимало лаког, позива у фудбалу.

- Имам уговор на две године, али имам намеру да продужим останак у Кини, јер ми се ова многољудна земља, без обзира на све тешкоће око прилагођавања и почетног сналажења, изузетно допада. Даљина и усамљеност, одвојеност од породице и неких старих навика живота у Србији, за многе наше људе који дођу да покушају, представља велики проблем и није реткост да се брзо врате кући, практично пре него што су распаковали кофере - истиче амбициозни тренер голмана у најпознатијој академији у Кини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације