КИНЕЗИ га зову, а он би да остане на "Маракани". Милош Дегенек се налази на мети Шангаја СИПГ, који је последњих дана појачао проговоре са Црвеном звездом око ангажовања стаменог штопера, али је читав посао далеко од готовог. Са једне стране, Кинези још нису спремни да издвоје три милиона евра, што је минимум који тражи српски шампион, а са друге, Дегенекова жеља је да ове зиме не мења клуб, и то је, како сазнају "Новости", пренео Дејану Станковићу.

У том, њиховом разговору, нови Звездин тренер је отворено рекао Милошу да рачуна на њега у пролећном делу сезоне, тако да су се њихови ставови и размишљања поклопили. Дегенекови планови за будућност највише су везани за Европу, и његов циљ је да овога пута, после Црвене звезде, заигра у некој од екипа из најјачих лига на Старом континенту.

Међутим, уколико Кинези буду упорнији и издашнији, могуће је да дође до нових промена. У том случају, челници и спортски сектор клуба процениће шта је најбоље решење, а то може да буде и нова продаја. Читава ситуација помало подсећа на прошлогодишњу - ни тада се Дегенеку није ишло у Ал Хилал, али понуда од 3,6 милиона евра није могла да се одбије. Летос, Звезда га је откупила за милион и по, и када се све сабере, са њим је у сваком погледу у великом плусу, јер је две године заредом био један од најважнијих адута у борби за Лигу шампиона.

Све је и сада отворено, а томе у прилог иде чињеница да су већ почеле да се праве спекулације како ће замена за Милоша Дегенака, уколико оде, бити Слободан Рајковић. Бивши репрезентативац нема клуб и протеклих месец дана је тренирао у Партизану, са којим је био близу договора да потпише уговор. Очигледно је дошло до великог преокрета, јер је сада много ближи "Маракани".

Рајковић је добар део каријере провео у Италији, Холандији и Немачкој, и на њему је да изабере ком ће се царству приволети. Тренутно, поред Дегенека, Црвена звезда на позицији штопера има и Немању Милуновића, Срђана Бабића и Радована Панкова. Ако се деси да нико од њих не оде, а да се Рајковић доведе само да би се пореметили планови највећег ривала, било би то ново, непотребно гомилање играчког кадра.

У НЕДЕЉУ СА АРКОМ
ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде у недељу (15.30, ТВ Арена) играју први пријатељски меч на припремама у Анталији. Ривал је пољска Арка, а следећи дуел је са Вардаром (Северна Македонија) 29. јанура. Најјача провера је против Лудогореца (Бугарска) 1. фебруара, дан касније ривал је Цеље (Словенија), 5. фебруара заказан је двобој против Дунајске Стреде (Словачка) и 6. фебруара Актобе (Казахстан).