Матић ће бити озбиљно појачање: Милошевић презадовољан због обављеног посла, који се отегао на пола године

М. БЛАЖИЋ

25. 01. 2020. у 16:48

Матић ће бити озбиљно појачање: Милошевић презадовољан због обављеног посла, који се отегао на пола године

Саво Милошевић фото: ФК Партизан

Консултације о довођењу играча радимо са целим стручним штабом, а за њега је било јединствено размишљање да је профил играча који нама треба – каже тренер Партизана
НИЈЕ тренер Партизана Саво Милошевић крио задовољство што је после скоро пола године дочекао да у играчком кадру има на располагању Бојана Матића.

- У најкраћем, мислим да смо поново оборили рекорд у чекању. Бојана јуримо од летос, па сами израчунајте колико смо га чекали. Желим му добродошлицу, познајем га одраније, и фудбалски и људски. Мислим да ће представљати озбиљно појачање за нас.

Милошевић је Матићу после првенственог дуела у Хумској рекао да је време да промени дрес.

- Рекао сам му ја то још летос. Консултације о довођењу играча радимо са целим стручним штабом, а за њега је било јединствено размишљање да је профил играча који нама треба.

Партизан је до сада играо у формацији 4-2-3-1, што би доласком другог класичног шпица могло да донесе одређене модификације.

- Може да се деси да у одређеним фазама утакмице играмо са два шпица, јер мислим да су они компатибилни. Неће бити проблем упарити их. Можда још битније од тога јесте то што у ситуацијама када Садик није на терену може да нам задржи ниво игре горе високо, а дозвољава нам, пошто је другачији профил играча, да пробамо нешто другачије. Нећемо много имати времена да испробамо алтернативни систем игре.

НИ РЕЧ О РАЈКОВИЋУ

СТРАТЕГ "ваљка" није желео да коментарише могућност да Слободан Рајковић појача највећег ривала, али је зато још једном потврдио да је клуб близу договора са Урошем Витасом.

- Могуће је, имали смо идеју да дође и овде, али ћемо се већ у Београду наћи са њим. Почеће да тренира са нама, близу је договора, али имамо проблем јер, као и са Шкрбићем, морамо да видимо у ком је физичком стању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације