Била су два меча довољна да Ерлинг Халанд покаже због чега је Борусија инсистирала да га доведе из Салцбурга. Постигао је пет голова и показао какав голгетерски инстинкт поседује.


Свестан је тога и селектор Србије Љубиша Тумбаковић који истиче да ће норвешки нападач бити велика претња “орловима” у баражу за ЕП у Ослу у марту.


- На први поглед, са висином од 194 центиметра се стиче утисак да је снажан и корпулентан играч, али је у исто време технички и тактички на изузетно високом нивоу. Његова позиција обично захтева доста искуства, јер су нападачи са годинама све сналажљивији, боље процењују ситуације и виде неке ствари, али је он већ сада комплетан играч, модеран тип центарфора са сјајним способностима и осећајем за гол. Биће нам велики проблем у Ослу - рекао је Тумбаковић у интервјуу за агенцију “Анадолу”.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дмитровић после историјске победе Еибара над Атлетиком: Све ближи луци спаса


Стратег репрезентације је уверен да су наши играчи у доброј форми.


- Све више нас има у Европи и рекао бих да имамо бољи статус од Норвешке. Наравно, не кажем да је то нека предност, јер је се у фудбалу гледа само терен, лопта и противник. Сергеј Милинковић-Савић игра добро, Тадић такође, можда Душан није на нивоу од прошле сезоне, али је тешко одржати тако високе стандарде и континуитет. Доминантан је у лиги која није једноставна за играње и то ме радује. Ту је и још момака који се намећу и на које озбиљно рачунам. Не желим да им спомињем имена, да не олакшавам посао норвешким скаутима.


Причао је о Адему Љајићу који пружа сјајне партије у дресу Бешикташа.


- Познајем га још од његове прве селекције када је стигао у Партизан захваљујући Душану Трбојевићу који га је пронашао на једном турниру у Србији. Привлачио ми је пажњу, јер је његов начин игре компатибилан са мојим фудбалским убеђењима, волео сам такав тип играча. Драго ми је када чујем да су га игре за Србију учиниле још јачим и бољим. Не радимо ми у репрезентацији са њим ништа посебно, само му дајемо више слободе да покаже свој потенцијал. Вероватно је добио и на самопоуздању и то је једно од објашњења због ког се у Истанбул вратио као препорођен - закључио је Тумбаковић.