КРЕНУО је ка Белеку као фудбалер Војводине, а у њега стигао као нови првотимац Партизана. Искусни нападач Бојан Матић (28) је услове сарадње са црно-белима завршио много пре озваничења сарадње, а док је са “лалама” путовао ка турској бази за припреме, на преседању у Истанбулу, стигла је потврда да ће по слову уговора у наредне две и по године бити фудбалер Партизана.


У тренерци Војводине кренуо је ка хотелу у којем бораве његови нови саиграчи, пресвукао се, вечерао, а затим и изнео утиске о несумњиво потпису досадашњег тока каријере.


- Доста сам причао и са колегама, ово је можда и идеалан тренутак да нападач дође у Партизан. Играју нападачки, по утакмици имају две-три стопостотне шансе, што је веома битно за офанзивце.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милошевићев помоћник задужен за анализу о принципима игре који "држе" Партизан: Сумина кретња је чудо, Садик „подавио" дефанзивце Манчестера


РУЖОМБЕРОК ЗА КРАЈ ФУДБАЛЕРЕ Партизана сутра од 15 часова очекује трећа, последња провера на припремама у Белеку. Ривал је словачки Ружомберок, а према најавама из црно-белог табора одређену минутажу би требало да добије и прво зимско појачање Бојан Матић.

Могао је Матић и много пре зрелихниграчких година да стигне у Партизан.


- Никад није касно, ја сам и раније био у Партизану на проби, 2012. године, била ми је жеља да дођем овде, десило се са 28 година. Сматрам да сам у најбољим годинама, у најбољој форми, показаћу то и на терену.


Глад за головима је нешто што је стално присутно код дојучерашњег нападача Војводине.


- Моје карактеристике су да доста јурим лопту, правим притисак на штопере да не могу лако да је изнесу. Сигуран сам у казненом простору, нападам лопту, то је мој задатак, да буде голова. Као нападач увек сам гладан голова, то је нешто што ме краси.


Умар Садик је био неприкосновен током јесени, али практично није ни имао конкуренцију.


- Није домаћи играч, требало му је време да се привикне на неки наш рад. Он је показао свој квалитет и таленат, нема шта, свака му част, само нека тако настави. Где год да сам био, нисам се бојао конкуренције, на мени је да покажем зашто сам овде. Изборићу се за место.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Матић стигао међу црно-беле: Нисам мислио да ће тако да се деси


Искусни штопер црно-белих Бојан Остојић је још пре 10 дана Матићев број у телефон завео под “Матке Партизан”.


- Хахаха. Верујем да ће му бити драго што више нисмо противници. Са њим сам најчешће имао ваздушне дуеле. Мени ће бити много лакше, али ето и њему изгледа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вождовац позајмио талентованог везисту Партизана до краја сезоне


На крају првог разговора за медије у новом дресу Бојан тврди да није размишљао о бројкама и да себи не задаје задатке пред пролеће.


- Даћу свој максимум да их буде што више, желим да се заједно радујемо на крају првенства, како моја екипа, тако и навијачи - закључио је нови шпиц црно-белих.


ЧУРОВИЋ БИО КАО ОТАЦ

НИЈЕ Матић заборавио ни свог дугогодишњег агента, недавно преминулог Дејана Чуровића.

- Жао ми је што он није сад са нама. Имали смо неки однос какав нико други није имао са агентом. Као отац и син. Имао је неке своје корене у Партизану, жао ми је што није ту сада, али мислим да он гледа одозго и да је срећан и задовољан.