Мој Стразбур је у Шпанији одрадио припреме после којих се здраствени билтен никако није поправио, а очекивали смо да буде бољи пред гостовање Монаку.

Какав расплет очекујете на осталим мечевима?

- За фудбалере Ремса пауза у првенству дошла је као наручена. Два бода освојена на последње три утакмице слаб су учинак за екипу чија одбрана је најбоља у лиги. После „мини“ припрема, које код већине прволигаша нису изостале, тренутак је и да нападачи Ремса потуре „леђа“ и питају се за резултат са слабим Мецом.

У првом мечу наставка првенства реално је и да Лион „узме“ бодове у дуелу са Тулузом. Квоту на победу домаћина појачао бих са више од три гола, јер гости са новим тренером знају само за офанзиву. У дербију зачеља били су надомак победе над Брестом, предност стечену у првом делу меча сплетом неких чудних околности успели су да испусте у наставку – 2:5. Сигурно је да ће „фењераш“ некога да изненади, али не терену Лиона то је у овом колу неизводљиво.

Ним је у првом делу сезоне тешко освајао бодове на страни. Верујем да то „правило“ неће успети да промене ни на мечу против Сент Етјена, коме би након три пораза победа морала да буде императив.

У дербију кола, Лил на домаћем терену, на којем ове сезоне није поражен, мислим да није без шанси против ПСЖ-а. Лидер првенства је по оценама спортских стручњака фаворит, то је био и прошле године када је из међусобног дуела изашао са пет „комада“. Очигледно, „свецима“ не одговара тактика домаћина.

МОЈ ТИП
Ница – Рен 1X&0-2
Марсеј – Анже 1
Брест – Амиен 1, 3+
Монако – Стразбур -
Монпеље – Дижон 1
РЕМС – МЕЦ 1
Ст. Етјен – Ним 1
ЛИОН – ТУЛУЗ 1&3+
Нант – Бордо 1X
Лил – ПСЖ X