ПОЧИЊЕ жестока борба за место у првом тиму. Фудбалери Црвене звезде стигли су у петак у Анталију где ће у наредне две недеље одрадити финални део припрема за пролећну сезону. Играчи ће имати прилику кроз бројне пријатељске утакмице да се наметну новом тренеру, док ће Дејан Станковић и његови сарадници тражити најбоља решења, уигравати тактичке варијанте и линије тима.

Станковић је направио неколико промена у односу на састав који је водио у Пафос на први део припрема. Сада је у Турску повео 28 фудбалера и међу њима нема незаинтересованог и недисциплинованог Раџива ван ла Паре, као и двојице младих играча, Југа Станојева и Страхиње Ераковића. Њих двојица ће се вратити у Графичар на даље каљење, а из Звездине филијале у први тим је прекомандован деветнаестогодишњи Марко Конотар. Игра на позицији левог бека, па је било и логично да се после отписивања Бразилца Жандера ова позиција појача.

Милан Родић је на њој неприкосновен па је Милан Гајић био једина алтернатива иако је његово природно место поред десне аут-линије. Конотар је појачао конкуренцију, већ је био пре шест месеци на припремама са првим тимом, после тога се истакао у Графичару добрим партијама.

Конкретна слика о томе како ће Декијева Црвена звезда изгледати на пролеће видеће се после шест пријатељских утакмица у Анталији. Прва је већ у недељу (15.30 ТВ Арена) против пољске Арке из Гдиње. После тога следе дуели са Вардаром (Северна Македонија) 29, па најјача провера против Лудогореца (Бугарска) 1. фебруара. Дан касније ривал је Цеље (Словенија), 5. фебруара заказан је двобој против Дунајске Стреде (Словачка) и 6. фебруара Актобе (Казахстан).

У ТУРСКОЈ 28 ФУДБАЛЕРА
ДЕЈАН Станковић у Анталији рачуна на 28 фудбалера: Милан Борјан, Зоран Поповић, Александар Станковић, Никола Васиљевић, Милан Гајић, Марко Гобељић, Милош Дегенек, Немања Милуновић, Радован Панков, Срђан Бабић, Милан Родић, Марко Конатар, Милош Вулић, Бранко Јовичић, Секу Саного, Његош Петровић, Душан Јованчић, Вељко Николић, Мирко Иванић, Жељко Гаврић, Ел Фарду Бен, Алекса Вукановић, Матео Гарсија, Вељко Симић, Милан Павков, Ричмонд Боаћи, Антонио Томане, Никола Крстовић.