ФУДБАЛЕРИ Војводине у петак су са седморицом нових играча отпутовали у Турску на наставак припрема, где ће у наредне две недеље у летовалишту Белек одиграти и шест пријатељских, контролних утакмица.

Ненад Лалатовић, новосадски стратег, одлучио се за 28 фудбалера, међу којима су појачања по његовој жељи: Момчило Мркаић, Никола Мирић, Миљан Вукадиновић, Лазар Стојсављевић, Богдан Младеновић, као и Стефан Ђорђевић и Никола Андрић, с којима је о свему постигнут договор вече пред полазак на пут. Са екипом је отпутовао и Бојан Матић, најбољи стрелац Новосађана, који ће, међутим, за наставак сезоне да се припрема са Партизаном, са којим је у петак завршио посао.

С друге стране, у фудбалском центру "Вујадин Бошков" је остао Винсент Езе, нападач из Нигерије, који би желео да, после две године, ове зиме промени средину.

Војводина је са овогодишњим припремама стартовала пре три седмице, одиграла два контролна дуела, победила прволигаша Кабел са 1:0 и суперлигаша Спартак са 2:1, а у Белеку је чекају припремне утакмице са Шахтјором из Доњецка, већ у недељу, 26. јануара, а затим и са бечким Рапидом, Марибором, украјинским Љвовом, московским Динамом и, за крај, 6. фебруара, Рубином из Казања.

Капитен Новосађана Ранко Веселиновић, који је повредио пету, пре два дана је скинуо гипс, тренирао индивидуално и заузео своје место у авиону за Белек.

- Био сам на прегледима, све је доборо, само морам да будем стрпљив и да радим издвојено. Надам се да ћу у Турској што пре да се прикључим саиграчима у заједничком раду - каже Веселиновић.

ЕКИПА
НА припреме у Турску отпутовали су: Емил Роцков, Никола Симић, Немања Тороман, Ранко Веселиновић, Младен Деветак, Аранђел Стојковић, Синиша Саничанин, Ђорђе Ђурић, Марко Бјековић, Никола Дринчић, Горан Вуклиш, Марко Ђуришић, Мирко Топић, Петар Бојић, Дејан Зукић, Михајло Нешковић, Јован Кокир, Огњен Ђуричин, Миодраг Гемовић, Немања Човић, Момчило Мркаић, Никола Мирић, Миљан Вукадиновић, Лазар Стојсављевић, Богдан Младеновић, Стефан Ђорђевић и Никола Андрић.