ЕИБАР се држи за сламку спаса, а за њу се чврсто ухватио протеклог викенда када је на препуном стадиону "Ипуруа", пред 7.500 навијача, пао велики Атлетико Мадрид (2:0). Клуб из шпанске престонице тако је прилично изгубио корак са водећим Барселоном и Реал Мадридом, али је зато домаћин исписао блиставу страну клупске ризнице.

- Први пут смо у историји клуба савладали Атлетико Мадрид. Никада раније се то није догодило и утолико је овај тријумф значајнији за нас, за цео Еибар - препричава Марко Дмитровић, за "Новости", догађаје који су баскијски градић, на крајњем северу Шпаније, практично дигли на ноге.

"Јорганџије" из Мадрида су на крају лако пале у Еибару и то би могло да значи да овај клуб бежи из зоне испадања.

- Сада смо великих шест бодова ван те зоне и верујем да ће ово бити мотив више за нас пред гостовање Селти која је прва испод црвене линије - додаје Дмитровић који је на мечу са Атлетиком имао пет веома успешних одбрана.

Дмитровић је већ дуго први голман Србије. После одласка Владимира Стојковића са гола "орлова", добио је већу минутажу од Предрага Рајковића. Пред Србијом је ускоро меч године, 26. марта са Норвешком у Ослу, који прилично одређује судбину многих људи који су на терену и оних који су поред терена са грбом ФСС на грудима.

- Не сумњам да наш стручни штаб увелико припрема меч са Норвешком. Имамо квалитетније играче и верујем да можемо да се за велики корак приближимо Европском првенству и изборимо последњи дуел баража, који би се играо пред нашим навијачима у Београду - закључује Дмитровић.

Еибар је са Дмитровићем на голу све ближи луци спаса. Добре партије у последње време охрабрују пред март и утакмицу која је, без дилеме, испит генерације коју предводи селектор Љубиша Тумбаковић.


ЕДЕГАРД ПРВА БРИГА
НОРВЕШКА кроз историју међусобних дуела никада није била баук за нашу репрезентацију. Али, пошто су дошла нека нова времена и неки нови клинци, Марко Дмитровић врло добро зна који норвешки "клинци" ће да "зује" и да прете 26. марта у Ослу:

- Ерлинг Халанд је прва опасност, али Мартин Едегард је посебна прича. Играо сам против њега, јер га је Реал Мадрид послао на позајмицу у Реал Сосиједад. Игра у шпицу, па лево или десно крило. Заиста опасан и талентован, млад играч.