ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде су завршили први део зимских припрема на Кипру и Пафос је засада само лепа успомена. После тродневног боравка у Београду и паковања, у петак нови тренер Дејан Станковић води своју екипу на завршни, двонедељни део припрема у турски Белек.

- Први пут сам био у Пафосу. Могу да кажем да су услови које смо имали на Кипру били феноменални. Терени су били у одличном стању што је нама најбитније. Позитивно сам изненађен и препун лепих утисака, тако да верујем да ће тако бити на следећим припремама. Сада нас чека наставак припрема у Турској где ћемо имати неколико контролних утакмица, тако да верујем да ћемо спремни дочекати наставак шампионата - каже 20-годишњи везиста који је код бившег тренера Владана Милојевића имао завидну минутажу у Суперлиги, али и Лиги шампиона.

Сада Петровић са новим тренером Дејаном Станковићем, којег играчи већ ословљавају са "мистер", наставља тамо где је стао у јесењој полусезони.

- Не треба трошити много речи о Дејану Станковићу. Имао је каријеру из снова, освојио Лигу шампиона, тако да не чуди што је узор многим младим играчима. Унео је нову енергију, жељан је упеха, рада, победа. Мотивисан је до те мере да на сваком тренингу до најситнијих детаља радимо сваку вежбу. Све то преноси на нас, и мислим да му засада одлично иде у новој фудбалској улози - открива Петровић неке детаље са кипарских припрема.

Звезда ће у следеће две недеље у Турској имати шест озбиљних фудбалских испита. Већ у понедељак је први контролни меч против пољске Гдиње, а затим следе пријатељске утакмице са Вардаром (29. јануар), Лудогорецом (1. фебруар), Цељем (2), словачком Дунајском Стредом (5) и Актобеом из Казахстана (6).

БАБИЋ ОДБИО ЗВЕЗДУ
ЦРВЕНА звезда се последњих дана заинтересовала за 22-годишњег нападача Сент Галена Бориса Бабића, али је он, према писању швајцарског дневног листа "Блик" одбио ову понуду, јер жели да да се одужи земљи у којој је рођен.

- Звали су ме из Звезде, рекли су ми да ћу у Београду играти Лигу шампиона и да могу да ми помогну да дођем до репрезентације Србије. Одбио сам. Рођен сам у Швајцарској, развио сам се у спортском центру Фудбалског савеза Швајцарске, играо сам за млађе селекције и хоћу нешто да вратим овој земљи - рекао је Бабић.