ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ":БЕЛЕК

ПОВРЕДА тетиве је прошлост, јесенас је најтеже било гледати утакмицу против АЗ Алкмара, резултати Ливерпула нису изненађење, а уколико се укаже права прилика једног дана би црно-бели дрес могао поново да обуче Александар Митровић. Ово и још много тога открио је хитроноги офанзивни везиста Партизана Лазар Марковић у разговору са извештачима београдских медија у Белеку.

- Опоравио сам се, добро сам се осећао. Најбитније је да на припремама нико не буде повређен. Генерално смо добро одиграли, али нисмо искористили неке шансе које смо имали. Пољаци нису били груби како знају да буду, а ја искрено нисам осећао никакав страх.

Последњу утакмицу у црно-белом дресу пре ове против Краковије Марковић је одиграо још 9. октобра у Куп дуелу против Водојаже.

- Повредио сам тетиву током репрезентативне паузе, то се десило на тренингу. Раније ми се таква повреда није дешавала. Штета и даље ми је јако криво због паузе јер сам се прилично брзо уклопио, није ми било тешко да уђем у већ постојећи систем. Тренер Милошевић је тачно знао шта хоће.

Посматрање европских искушења са стране Маркецу је било посебно тешко у једном мечу.

- УХ, против АЗ Алкмара је било далеко најтеже. Играли смо добро и против Манчестера у Београду и у Холандији, али ето, није нас ни срећа погледала.
ЕНГЛЕСКА НИЈЕ ПРИЈАЛА ПРОМЕНИО је Маркец неколико клубова између два мандата у Хумској и био у прилици да живи у различитим европским градовима.
- Најлепше за живот ми је било у Португалији и Турској. Не знам коме може да прија живот у Енглеској, осим Лондона који је огроман град. Није нешто специјалан живот у Ливерпулу, али играти јесте. Сваки дан је киша падала, то ми је највише сметало.

Оно што за Марковића представља велики плус је то што ће коначно са екипом проћи комплетан тренажни процес пред такмичарске обавезе.

- Нису много напорне припреме, генерално смо сви уморни, али мислим да добро радимо. Дуго нисам прошао припреме са Партизаном. Када поредим припреме у иностранству и овде то је све слично, нијансе су у питању. Теже су утакмице тамо, али генерално је мање-више исто. Само хотел, тренинзи и то је то. Нема ту много слободног времена.

Марковићев некадашњи клуб, Ливерпул, покорио је Европу и суверено влада Премијер лигом ове сезоне што за њега не представља изненађење.

- Није то нешто што није могло да се претпостави да ће се десити у блиској будућности, али сам очекивао да ће се нешто променити одласком Жељка Бувача. Срећом по Ливерпул, није.

Спуштање са тих "европских висина" на српски клупски фудбал по Лазаровом признању за њега није представљало никакав проблем.
САЛАХ И МАНЕ НАЈБРЖИ "МРТВА трка" је у Партизану око тога да ли је најбржи играч у клубу Такума Асано или Лазар Марковић. У Енглеској Маркец није могао у исту раван са "аждајама" које носе игру "редса".
- Салах и Мане су најбржи, а и Траоре из Вулверхемптона против којег сам играо је страшан. Египћанин је и јак физички иако се то не види. Брз је, паметан, игра једноставно и што је најважније даје голове.

- Наравно да није исто играти тамо и овде, али пребациш се брзо. Нисам имао ни најмањи проблем са тим. Вратио сам се да повратим самопоуздање, мислио сам да ће бити неких других понуда, које сам и имао, али сам се одлучио на Партизан.

Својевремено су били саиграчи у Партизану, делили су свлачионицу у националном тиму, па у Фуламу. Марковића и Митровића везује чврсто пријатељство, а није искључено да би за коју годину поново могли да заиграју за исти клуб.

- Заједно смо пратили све утакмице црно-белих, навијали, нервирали се. Ето, открићу вам да ми је рекао да ће се и он једног дана вратити у Партизан.

Јесењи дерби је Марковић испратио са клупе што је разлог више да се додатно оштри за два пролећна.

- Освојио сам три титуле када сам био први пут у Партизану. Не знам колико сам дербија добио, знам да сам изгубио један или два.

Само пет играча (Стојковић, Тошић, Марковић, Остојић и Н. Стевановић) из актуелног погона црно-белих има искуство подизања пехара намењеног шампиону државе.

- Зато сам ја овде, да освајам титуле. Мислим да можемо и ове године то да урадимо, биће тешко, али не и немогуће - оптимистички је закључио Марковић.