"ТЕАТАР снова" одавно то више није. Заправо од одласка највећег међу највећима - Сер Алекса Фергусона, Јунајтед се "бацака" у блату осредњости и медиокритета. Тако је било и у мечу 24. кола Премијер лиги који су "црвени ђаволи" играли и изгубили од Барнлија (0:2).

Чета тренера Олеа Гунара Солскјера се налази на петој позицији са 34 бода, што је уједно и најмањи број у последње три деценије. Солскјер сматра да ће се екипа издићи изнад проблема.

- Морамо да покажемо реакцију. Свесни смо да нисмо довољно добри и да је наша реализација слаба. Са бројем шанси које смо имали, требало је већ у првом полувремену да постигнемо погодак - истиче Норвежанин.

Овај пораз представља њихов трећи у последње четири утакмице, чиме се знатно удаљавају од Лиге шампиона. Освојено је 11 поена мање него прошле сезоне у ово време, као и шест мање кад је на клупи био Дејвид Мојес. А то чак и није највећи проблем са којим се суочавају. Атмосфера унутар тима није задовољавајућа. Навијаче забрињава непостојаност плана и идеје којом клуб треба да се креће, као и апсолутна равнодушност челних људи енглеског великана. Пут ка оздрављењу није на мапи.

ФЕРДИНАНД: ОВО ЈЕ СРАМОТА
ОСОБУ коју много боли оваква ситуација јесте Рио Фердинанд, бивши играч и члан златне генерације која је освојила све што се освојити може.

- Ово је срамота. Навијачи одлазе после 85 минута. Ако се овако настави, деца у школама више неће носити дресове Манчестер јунајтеда и неће долазити на утакмице. Немојмо да нам се деси оно што се десило Ливерпулу. Требало им је 30 година да се врате на место на коме су сада - рекао је Фердинанд.