Српски тренер Синиша Михајлови ћје на удару у Италији. Све због једног интервјуа у којем је дао подршку лидеру “десничарске Лиге” Матеу Салвинију. Салвинијева партија покушава да дође на власт у регији Емилија-Ромања.


- Има мој глас и надам се да може да победи са Луком Боргонзонијем. Пре неколико дана смо се срели, дуго се знамо, пријатељи смо још из милана и допада ми се његова одлучност, снага и борба. Матео је човек који оно што обећа то уради. У Италији сам од 1992. године и од тада је само горе, тако да су промене одлична ствар - рекао је Михајловић у интервјуу за италијанске медије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Моја болест се вратила: Шкотски тренер пријавио самог себе због кршења правила о клађењу


Није се то допало свима, неки су га описали као “националисту који је био привржен Слободану Милошевићу и Жељку Ражнатовићу и да због тога није изненађујућа подршка Салвинију”. Тако су кренули разни коментари по друштвеним мрежама, међу којима су они да “заслужује канцер”.


На све то је реаговао Ђовани Тоти, први човек Лигурије.


- Синиша има нашу подршку. Срамотно је како га нападају само зато што је подржао Салвинија. Како можете да напишете да човек који се бори са леукемијом “заслужује рак”. Двоструки аршини левичара су поново испливали на видело. А, порука за Михајловића је јасна - настави да се бориш, добри Италијани су уз тебе, без обзира на то кога подржаваш - поручио је Тоти.