ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": БЕЛЕК


ИМАО је Партизан минималац у рукама и у другој утакмици дана на припремама у Белеку, али је неопрезна реакција Брежанчића у 83.минуту када је у свом шеснаестерцу срушио Амерсфорта омогућила Вестерницком да Краковији донесе изједначење - 1:1 (0:0).


Партизан је утакмицу против Пољака почео у саставу Стојковић, Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић, Здјелар, Натхо, Шћекић, Тошић, Натхо, Асано, Садик. У наставку су играли још Н.Стевановић, Марковић, Сума, Брежанчић, Ф. Стевановић, Лутовац, Шкрбић, Смиљанић и Ивановић. У тврдом и незанимљивом првом полувремену једину праву прилику пропустио је Умар Садик у 37. минуту, када је са пет метара шутирао право у голмана Краковије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тренер Партизана после прекида: Изнервирао ме је аматерски ниво суђења (ВИДЕО)


На сличан начин је почело и друго полувреме, промашајем Садика у 50. минуту, али је Милошевићев тим имао покретача у расположеном Сејдуби Суми, који је делио лопте саиграчима као на “тацни”. Једну такву искористио је Тошић у 60.минуту и донео предност свом тиму.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Легендарни Румун засенио прву припремну утакмицу Партизана у Анталији


Када се чинило да Пољаци неће имати ни снаге, ни знања, ни квалитета да озбиљније запрете уследила је несмотреност Брежанчића коју је Вестерницки казнио прецизним извођењем пенала.


- Добро одрађен тренинг у оним оквирима у којима смо очекивали. Мислим да је било изненађујуће добре игре и шанси за овај период припрема. Имали смо добру трку, добар вољни моменат и борбеног ривала. Сваки озбиљан противник те натера на неке ствари, а Краковија нас је приморала да будемо концентрисани на читав низ аспеката. Имали смо проблем са њиховим високим играчима код прекида, али нам је то уједно давало предност у игри - истакао је Милошевић после утакмице.