ТЕК је стигао и већ се опасно наоштрио да победи Партизан. Секу Саного, ново појачање Црвене звезде, на промоцији је истакао да га највише инспиришу предстојеће битке у вечитом дербију. Искусни везиста из Обале Слоноваче дошао је на једногодишњу позајмицу Ал Итихада, а претходно је наступао за швајцарске клубове Тун, Лозану и Јанг бојс. Задужио је црвено-бели дрес са бројем 35 и одмах запретио црно-белима.


- Веома сам задовољан што сам овде, срећан сам што ћу имати прилику да помогнем екипи. Надам се да ћемо урадити много лепих ствари, а пре свега да победимо у дербију, пошто је то овде најважније. Имао сам прилике да више пута играм против Партизана и победио сам сваки пут. Надам се да ће се тако и наставити у Звезди - рекао је Саного на представљању.


Испоставило се да није добро "подвукао" црту испод личног биланса са Партизаном. Из три меча забележио је по једну победу, реми и пораз. Са Туном је 2013. изгубио у Београду (1:0), да би у реваншу плеј-офа за Лигу Европе славио са 3:0 и елиминисао "ваљак". У Лиги Европе, сезона 2017/2018, тадашњи његов тим Јанг бојс ремизирао је 1:1 у Берну, а није био у екипи када су касније "млади момци" поражени у Хумској 2:1.


Ипак, главне амбиције доласка пребацио је много даље од комшијске тарабе.


- Мислим да је приоритет, поред освајања титуле, пласман у Лигу шампиона. О себи не волим много да причам, волео бих да људи о мени науче и суде по играма на терену и тако ме упознају на најбољи могући начин. Познајем фудбалере Звезде, имао сам прилику да их гледам и против Јанг бојса. Истакли су се Марин и Борјан, сигуран сам да су и остали фудбалери веома добри.


Саного је додао да је стигао спреман, иако у претходних пар месеци није играо званичне утакмице. Прилику за доказивање имаће на припремама у Анталији, где црвено-бели крећу у петак и где ће одиграти шест пријатељских утакмица.


СПЕЦ. В.Н.

ДРЕС са бројем 35 у Црвеној звезди је пре Санога носио Еквадорац Сегундо Кастиљо од 2006. до 2010. године