ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": АНТАЛИЈА

Тренер Партизана Саво Милошевић, по доласку у хотел, обратио се новинарима и смирено објаснио зашто се наљутио на судију, прекинуо утакмицу са румунским Виторулом и повукао екипу са терена.


- Изнервирао ме је аматерски ниво суђења - почео је мирно да одговара на питања новинара Милошевић. - Ми смо изашли да играмо пријатељску уткамицу. После 15 минута схватио сам да не можемо да играмо пријатељску јер противник игра тактички. Прихватили смо и такав дуел. Ако се игра тактички онда и суђење мора да буде професионално. Ово је био ниво испод аматерског. Нису сви актери били на нивоу задатка. Судије нису задовољиле ниједан професионални критеријум. Апсолутно ме не занима резултат. Доћићемо у ситуацију да имамо нервозу. Желим да заштитим играче. Не требају нам повреде нарочито на оваквим утакмицама. Три играча су нам била у позицији да ризикују повреду. Да смо и ми одговорили на агресију агресијом дошло би до туче или до стартова који би били ризични за повреде.


Ситуација је код другог пенала, када сте повукли екипу са терена, била идентична као код првог досуђеног у првом полувремену, приметили су новинари. Тренер Партизана се сложио и поновио да га победа и пораз нису занимали:


- Не занима ме да ли смо водили са 3:0 или губили толико. За нас је ово требало да буде тренинг утакмица. Хтели смо да видимо колико смо претрчали, којим интензитетом, Да видимо шта смо урадили претходних осам дана и шта нам је још чинити у наредном периоду припрема. Ја сам презадовољан како су се момци понашали иако нису очекивали овакве дуеле, задовољан сам и како су трчали и коју су борбеност показали.

Саво Милошевић је прокоментарисао и младе играче који су пошли са првим тимом Партизана на припреме. На овој утакмици једини гол дао је баш један од њих - Немања Јовић.

- Видели смо и на тренинзима да имају потенцијал и да нису случајно ту. Рекли смо им и на састанку пред утакмицу да је небитно како ће одиграти јер квалитет њихов знамо. Битно је да проценимо њихов потенцијал у смислу да ли ће се одмах прикључити првом тиму и ли нешто касније.

Шкрибић?


- Јако, јако занимљив играч. Баш оно што нама треба. Само што је његов такмичарски ритам на најнижем нивоу. Видећемо после тестирања колико нам је времена потребано да га доведемо на ниво да може да издржи ритам првенства.


У тренутку прекида, два минута пре пре краја утакмице, Партизан је водио са 1:0. Ово је била прва припремна утакмица црно-белог тима од када су на раду у Турској.