ОД ИЗВЕШТАЧА “НОВОСТИ”: БЕЛЕК

НА фудбалску сцену у Србији закорачио је, сада већ давне, 2002. у дресу Севојна и пуних 18 година је на њој, без иједног иностраног, макар и кратког, "излета". Сада када је само 20 дана удаљен од 36. рођендана, штопер Партизана Бојан Остојић више и не размишља о светлима велике позорнице и тврди да би сигурно искусио рад преко границе да му је каријером дириговао финансијски моменат.


Пошто је по сопственом признању увек бирао боље фудбалске опције од уноснијих понуда, лако би могло да се деси да у фудбалску биографију не упише ниједну епизоду из иностранства.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шеховић се опростио од црно-белих: Веома ми је тешко што сам морао да одем


- Најбоља понуда је била код Марка Николића, у полусезони када смо освојили дуплу круну. Током припрема на Кипру сам имао понуде турске Алање и француског Ленса. Финансијски сам могао да обезбедим породицу и себе, али ситуација је била таква да је Балажиц отишао десетак дана пре тога. Фактички смо остали само Миленковић и ја. Освојили смо те сезоне дуплу круну, а то не може да се плати - присећа се Остојић.

ДАНАС ДУПЛИ ПРОГРАМ ФУДБАЛЕРЕ Партизана данас очекују прве провере током припремног периода. На терен ће, најпре, млађи играчи и они који нису имали већу минутажу током јесени против румунског Виторула у 9.00. Главни тест дана заказан је за 14.00, када ће се Натху, Садику и друговима на црти наћи стари познаници Партизана са припрема - пољска Краковија.


Мало је познато да је уочи доласка у Партизан поуздани дефанзивац врло лако могао да скрене ка Бугарској.


- Некако сам кроз целу фудбалску каријеру пролазио неки пакао и увек се на крају све слагало онако како сам желео, тако је уједно и најслађе. Пре доласка у Партизан Љупко Петровић ме позвао да дођем у Левски, чак и за боље услове него што сам имао у Партизану. Мислим да до сада никада нисам погрешио када сам нешто одлучио, тако је било и у том случају.


О борби за место под сунцем искључиво фудбалским алатом сведоче и Остојићеве последње две епизоде у каријери.


- У Чукаричком сам био пети штопер када сам дошао код Владана Милојевића, слично је било и у Партизану када сам у лето 2016. стигао на припреме у Пољској три дана пре завршетка. Знам да су се сви питали шта ће он овде, има 32 године, мислим да је то и нормално, јер није честа пракса да се тако нешто дешава у Партизану.


Судбина "отписаног" га је пратила и на крају прошле сезоне.


- Нисам играо годину и нешто дана, већ су ме отписали и није било реално да се надам новом уговору. Милошевић ми је дао шансу после скоро годину дана паузе и опет ми се на крају вратило на најлепши могући начин, голом против Црвене звезде. Један гол је све променио и продужио сам уговор, тако да сам како волим да кажем у последњој секунди остао са екипом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ново лице у Партизану: Милошевић проба некадашњег нападача ОФК Београда


По сопственом признању, пехари из сезоне 2016/2017. имају много већу вредност од материјалног.


- Та дупла круна ми остаје за цео живот, а паре које негде узмеш ћеш потрошити кад-тад. Млади данас, углавном, размишљају сутра ћу да идем из Партизана, можда им је ово аутобуска станица. Шалим се, али данас се све дефинитивно врти око новца. Ја никада нисам размишљао о неком превеликом новцу и никада нисам јурио за парама, само сам гледао да живом скромно и да могу себи нешто да купим. Не занимају ме, искрено, скупе ствари, ако си нормалан можеш сасвим лепо да живиш и од плате у Партизану. Све је до човека, узалуд ти је и да зарадиш милион ако га потрошиш за месец дана.


Тргне се Остојић и на сам помен нестварних уговора у елитном делу европског фудбала.


- Све је то препумпано, није нормално. Верујте ми да не бих волео да имам тај новац, лепше ми је да овако нормално могу да прошетам са породицом градом, а не да будем нон-стоп затворен у кући, вили или не знам где.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Натхо тврди да му је долазак у Хумску одличан потез: Остаћу дуго у Партизану


Сходно свим претходним искуствима, искусни штопер не жели да се залеће када су у питању планови за будућност.


- Добро се осећам, што показују резултати на тестовима. Истиче ми уговор у јуну, али засада не размишљам. Видећемо шта ће бити у договору са стручним штабом и управом. Код мене се то све решава у последњи час - завршио је Остојић.


ПОШТОВАЊЕ СА ЗВЕЗДАШИМА

ПРИЗНАЈЕ Остојић да изузетно респектује највећег спортског ривала и њихове навијаче.

- Навијачи Звезде ме заустављају на улици, сликају се са мном. Поштују ме, као што ја поштујем њих. Играчи, вероватно, сами праве проблеме да их неко мрзи, не подноси и слично. Никада нисам провоцирао, па самим тим ни имао проблема.