БОЈАН Матић је играч Војводине, а прећи ће у Партизан ако понуда црно-белих у потпуности задовољи новосадског центарфора и суперлигаша. Љубомир Апро, потпредседник клуба и угледни адвокат, наглашава да, како ствари тренутно стоје, Матић путује са екипом на наставак припрема у Турску и клуб на њега озбиљно рачуна.

- Наше амбиције су високе, клупски циљ је пласман у квалификације за Лигу Европе и свакако да нам је потребан центарфор, најбољи стрелац екипе. Доласком Момчила Мркаића, коначно имамо два шпица и не желимо да се олако одрекнемо услуга сјајног нападача. Да ли ће у читавој причи стићи понуда која се одбија, видећемо - каже Апро.

Ненад Лалатовић, стратег Новосађана, са своје стране наглашава да озбиљно рачуна на Матића који је имао сјајну полусезону са девет погодака и две асистенције.

- Лично бих волео да остане, али ако жели да иде, од мене има зелено светло - каже Лалатовић. - Рекао сам му то, као и да добро размисли о свему. Ја му нећу правити проблем око тога, сигурно. Видео сам по њему да би желео да пређе у Партизан, има 29 година, да направи нови уговор ... а моја жеља је да на пролеће предводи напад. Играли смо стално са једним шпицем, доласком Момчила Мркаића имамо два и појачану конкуренцију, јер нам је циљ Европа. Мркаић није дошао да би Матић отишао. Такође, мене радује свака понуда која стигне за мог играча јер је и то потврда да добро радим.

МАТИЋ: ЧЕКАМ РАСПЛЕТ
ЈАСНО је да Бојан Матић са своје стране жели да се пресели у Хумску један, али на ту тему не жели да разговара јер се, како истиче, његове изјаве погрешно интерпретирају у медијима.

- Погрешно су пренете моје изјаве, извучене из контекста, а истина је да ћу се огласити када ствари буду јасније - каже Матић који је у Војводину дошао као слободан играч пре годину дана, а уговор га веже до лета наредне године.

У каријери је играо за Јединство, Сенту, Земун, Лозницу, Мачву и корејски Сеул.