ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": БЕЛЕК

СРЕДИНА јуна болна "захвалница", почетком јула позив који мења све. Леви бек Партизана Слободан Урошевић "глумио" је на почетку сезоне у новој верзији "Отписаних" заједно са још деветорицом саиграча који нису били по укусу Саве Милошевића. Како се нашао међу прецртанима тако се и вратио у такмичарски погон - практично без речи, али за добробит, како његову лично, тако и екипе.

- Први пут сам се суочио баш са оваквом ситуацијом, да уопште нисам био у комбинацији да радим са првим тимом. Било је и раније и успона и падова, али у јуну сам се сусрео са тиме да будем одвојен од екипе. Шокирао сам се, а додатно је све отежавало што нисам ни помишљао да би нешто тако могло да се деси. Причао сам тада са шефом и рекао ми је да ме не види у плановима за сезону - присећа се "мрачног периода" дефанзивац црно-белих.

Свашта се тада Урошевићу мотало по глави, али је урадио најпаметније - држао је језик за зубима и чекао да га срећа погледа.

- Наравно да није лако и да никоме не би пријало и поред тога понашао сам се максимално професионално. Рекао сам себи да морам да будем смирен и успео сам у томе. Резоновао сам да постоје људи који одлучују, а на мени је да то прихватим.

После пропуштеног првог дела припрема на Златибору, његово име се нашло на списку путника за други део у Словенији.

- Како се ништа конкретно није десило када сам склоњен из тима, тако сам се одједном и вратио. Сада ако ме питате како и зашто сам добио позив да кренем на други део припрема у Словенији мој најискренији одговор је да не знам. Када се све то завршило и када сам повучен са дна у екипу више ме нису ни занимали разлози, нити зашто сам радио одвојено, нити зашто сам поново прикључен тиму.
ФУДБАЛ И ФАКУЛТЕТ ЛЕВОМ беку црно-белих велику подршку пружа девојка која има другачија интересовања од многих, посебно што то демонстрира и на утакмицама.
- Близу је да заврши факултет, па тако сваки слободан тренутак користи да нешто научи, прелиста. Редовна је на свим утакмицама у нашој лиги, прати нас и у Хумској и на гостовањима. Обично дође неких сат времена пред почетак и за разлику од многих који чачкају по телефону, она учи - уз осмех је констатовао Урошевић.

Повратак у екипу и сусрет са Рајком Брежанчићем, човеком пројектованим за стандардног левог бека који је због Урошевићевих добрих партија већи део јесени преседео на клупи.

- Ни тада, као ни сада или било када раније нисам се плашио конкуренције. Увек су у екипи била три играча на тој позицији, волим радом да се наметнем, међутим, на почетку припрема нисам добио ту шансу. Све иде у добром смеру и нека тако и остане. Можда смо се у неколико наврата шеф и ја шалили на тему тога што је било у јуну, али озбиљно нисмо разговарали на ту тему.

Од момента када је почео његов нови живот у црно-белом табору Урошевићева форма је ишла само узлазном путањом.

- Мислим да сам много тога поправио у игри а за то је заслужан цео тим. Играмо нападачки и самим тим је лакше и нама у одбрани. Једноставно боље се сви осећамо када играмо тај нападачки фудбал. Европа је и мени као и свима била велика школа и несумњиво је допринела да појачам самопоуздање и подигнем форму.

Када не иде све како је замислио, Слободан највише воли да "чује себе".

- Изузетно сам самокритичан. Увек тражим више и боље од себе, никада нисам у потпуности задовољан оним што сам приказао. Ако погодим 15 пасова и два дам лоше стално размишљам зашто нису и та два била успешна.

Последњих дана се врте велике бројке око Партизанових играча, а леви бек црно-белих то мирно посматра са стране у ишчекивању неке адекватне која ће стићи на његову адресу.

- Глава ми је скроз у Партизану. Има неких интересовања и прича, али док не буде нешто конкретно нема потребе за причама на ту тему - закључио је Урошевић.

АСАНО ЈЕ СЈАЈАН
ПОХВАЛИО је током разговора за "Новости" Урошевић већину саиграча, а посебан акценат ставио је на јапанског интернационалца Такуму Асана.

- Много ми значи на терену јер је доста посвећен и дефанзивним задацима. Сјајан је момак и велики професионалац што се види да је на састанцима или приликом оброка увек први, не постоји шанса да некад негде закасни. Има проблем са комуникацијом, али је колико видим почео да учи енглески.