Досадашњи фудбалер бразилског Фламенга Рејнер потписао је уговор са Реал Мадридом до јуна 2026. године. Реал је саопштио да ће талентовани фудбалер средине терена, који је у недељу напунио 18 година, прво играти за Б тим.

Рејнер Жезус Карваљо ће допутовати у Мадрид када за репрезентацију Бразила до 23 године одигра квалификационе утакмице за Олимпијске игре у Токију. Квалификациони турнир се завршава почетком фебруара.

Реал није навео финансијске детаље уговора, а шпански и бразилски медији навели су да је трансфер из Фламенга вредан нешто више од 30 милиона евра.

Рејнер је трећи бразилски тинејџер који је у претходних неколико сезона потписао за Реал, после Винисијуса Жуниора и Родрига. Винисијус је такође играо за Фламенго, а Родриго за Сантос. Трансфери обојице играча били су од по скоро 45 милиона евра. Обојица су прво играли за Б тим, пре него што су ушли у први тим.

Рејнер је прошле године освојио бразилску лигу са Фламенгом и Куп Либертадорес, најважније јужноамеричко фудбалско такмичење.