Један од најпризнатијих европских стручњака у области припреме и опоравка спортиста професор Андреја Милутиновић нови је члан Фудбалског савеза Србије (ФСС), саопштено је из српске куће фудбала.

Како се наводи, уговор је потписао на четири године и обављаће функцију кооридинатора физичке припреме и рехабилитације А репрезентације Србије, као и свих осталих репрезентативних селекција у ФСС.

Спортски директор ФСС Владимир Матијашевић рекао је да је године озбиљног и успешног рада говоре о квалитету професора Милутиновића који ће бити на једној потпуно новој фукнцији у систему ФСС.

- После неколико разговора које смо председник Славиша Кокеза и ја имали са њим, договор је постигнут на обострано задовољство. Имамо велико поверење у његове способности, уз које наравно иде и велика одговорност. Уговор је потписан на дужи временски период у којем очекујемо да ће Милутиновић успоставити један специфичан систем рада, од најмлађих до А селекције, а све са циљем да се рад спортског сектора ФСС подигне на још виши ниво - рекао је Матијашевић.

Професор Милутиновић је рођен 15. августа 1979. године у Крагујевцу, дипломирао је на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду 2003. године, где је касније завршио и мастер у области спорта и физицког васпитања, уз то има и диплому медицинске школе за физиотерапеуте.

У каријери дугој више од две деценије постигао је врхунац у индивидуалном раду са великим бројем фудбалских асова међу којима су актуелни репрезентативци Србије Александар Коларов, Душан Тадић или Александр Митровић. Уз њих на листи се налазе и многа друга позната имена попут Ђанлуидија Буфона, Мохамеда Салаха или Луке Модрића.

Милутиновић је осим индивидуалних имао и клупске ангажмане од којих се свакако издваја период који је провео у Интеру из Милана. Радио је у Металисту из Харкова, а био је део стручних штабова репрезентација Русије и Укријине, а пре неколико година имао је ангажман и у младој репрезенацији Србије.