Бивши тренер фудбалера Арсенала Арсен Венгер рекао је данас да сматра да је лондонски луб изгубио део свог идентитета када је са чувеног стадиона Хајбери прешао на Емирејтс.


"Преселили смо се са "Хајберија" који је био сличан "Енфилду", али је тај стадион имао душу. Саградили смо нови стадион, али своју душу никада више нисмо пронашли, оставили смо је на "Хајберију". Никада је не бисмо могли поново створити из безбедносних разлога", рекао је Венгер.


Током десет година, пре преласка с једног на други стадион, када је Венгер водио клуб, Арсенал је освојио 11 трофеја, од чега три титуле у Премијер лиги. Он се присетио и како је стадион некада изгледао.


"Растојање од терена до трибина морало је бити веће јер нам је била потребна хитна помоћ. Нагиб трибина је морао бити мањи и у свему томе нисмо успели да створимо исту атмосферу", рекао је Венгер.


У сезони 2003/2004 Арсенал је сезону у Премијер лиги завршио непоражен и поставио рекорд од 49 утакмица без пораза. Сада је Ливерпул у прилици да обори тај рекорд, а француски стручњак каже да су на добром путу да то и остваре.


"Врло су добри. Играју интелигетно, њихови играчи доносе интелигентне одлуке на терену", рекао је Венгер.