Бешикташ већ на полусезони може полако да се окреће плановима за следећу, пошто после пораза од лидера шампионата Сиваса пред својим навијачима, заостаје већ 10 бодова за првопласираним тимом.

Сивас је против истанбулских црно-белих славио 2:1, а великог удела у тријумфу гостију има и малерозни голман Лорис Каријус, на чију душу иде први гол гостију. Наиме, у седмом минуту меча Јешилиурт је извео слободан ударац са двадесетак метара, мало искоса са леве стране. Каријус је кренуо ка првој стативи, увидео је да лопта иде у другу страну и покушао да се врати, али је остао кратак, па му је она испод руку отишла у мрежу.

Српски репрезентативац Адем Љајић се у 33. минуту најбоље снашао у казненом простору гостију, и спрвео лопту главом у гол, после несигурне интервенције голмана гостију на слободњак Бурака Јилмаза, али је Мустафа Јатабаре у 45. минуту рутински искористио сјајно проигравање саиграча између и иза леђа дефанзиваца Бешикташа, којем ни играч више у последњих пола сата сусрета није помогао да избегне пораз.