НОВИ тренер, нова шанса. Вељко Симић, крилни нападач Црвене звезде, као и сви његови саиграчи покушава да се радом и упорношћу наметне Дејану Станковићу. Ове јесени Симић није имао запажену минутажу код Владана Милојевића, у Европи је одиграо само 39 минута, и то у реванш-мечу квалификација са Копенхегеном. У Суперлиги је сакупио 13 утакмица, од којих је три одиграо комплетне, дао је и два гола, ТСЦ и суботичком Спартаку. Припреме на Кипру схватио је као праву прилику за доказивање.


- Утисци су најпозитивнији могући - преноси Симић. - Променили смо тренера на паузи, а то увек значи да су уведене неке новине. Атмосфера је сјајна, тренирамо са великим задовољством и вредно радимо за све оно што нас чека. Услови су одлични, од самих терена преко смештаја, хране и осталих веома битних ствари неопходних за добре припреме. Време нас такође добро служи, углавном је сунчано и пријатно, тако да нема препрека за предан рад на терену - нагласио је Симић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Један је Гишка капитен: Савић у посети Звезди


Симић се брзо прилагодио замислима Дејана Станковића.


- Сваки тренер доноси неке нове идеје и замисли. Свиђа ми се његова визија игре, с временом ћемо га упознати још боље. Његове тактичке жеље све се више виде у нашој игри, и мислим да смо на добром путу да са њим подигнемо летвицу још више. Станковић је био један од наших најбољих играча, капитен, неко ко је правио разлику на терену, освајао је и многобројне трофеје, укључујући и Лигу шампиона. Сигуран сам да ћемо кроз нову енергију, коју нам је управо он донео, бити још бољи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда ипак доводи појачање: Саного на листи црвено-белих жеља


Очекивања пред наставак сезоне су позната, жеља свих је освајање дупле круне.


- Очекујем пре свега да постепено дижемо ниво игре. Наравно да је то тешко, али само од нас зависи какав ћемо учинак имати. Битно је да уђемо у серију победа, да освајамо бодове и да без много потешкоћа осигурамо титулу на време. Ту је и куп такмичење, које нисмо освојили дуже време, а мислим да би навијаче и те како обрадовала прослава дупле круне на крају сезоне, тако да су наше мисли највише усмерене ка томе.


ЗВЕЗДИНА ДЕЦА ПОСЕБНА

КАО Звездино дете, Симић је на припремама посебно похвалио најмлађе играче, Ераковића, Гаврића, Станојева, Крстовића...

- Веома су квалитетни и талентовани. И сам знам како се осећају и шта им је у глави, јер се сећам како је мени било када сам почео да тренирам са сениорима. Гледам да им помогнем да се снађу и да се опусте. Саветујемо их сви, јер смо ми пре свега један тим, једна породица, и ону си свакакако део њега. Не бринем за њих, они су Звездина будућност, само треба да вредно тренирају и резултат ће доћи - нагласио је Симић.