ВАСА Рутоњски, некадашњи фудбалер Војводине из генерације која је 1977. године освојила Средњоевропски куп, преминуо је у Новом Саду после дуге и тешке болести у 68. години.


Војводина тако је остала без још једног из плејаде великих играча који су дали немерљив допринос стварању клупске историје.


Рутоњски је рођен 5. октобра 1952. године у Новом Саду, каријеру је започео у Славији а у Војводину прешао 1970. и до 1979. године одиграо 253 званичне утакмице, по чему се налази на 10. месту вечне клупске листе по броју одиграних мечева. Био је члан сјајне генерације која је 1977. године освојила Средњоевропски куп и две године раније стекла звање вицешампиона Југославије, а тек у последњем колу остала без, по мишљењу многих, заслужене шампионске титуле.


Рутоњски је пре четири године био један од оснивача Секције ветерана ФК Војводина и активно је учествовао у њеном раду све док га болест није одвојила од пријатеља и некадашњих саиграча.


Комеморација ће бити одржана у понедељак у 13 часова у фудбалском центру „Вујадин Бошков“ а Рутињски ће бити сахрањен истог дана у 15 часова на Новом гробљу у Новом Саду.