Потпредседник Партизана Владимир Вулетић није крио незадовољство расписаним конкурсом за тренере универзитеских селекција у футсалу.


Тим поводом се огласио саопштењем које преносимо у целости:


"Универзитет у Београду и његово Спортско удружење, расписујући Конкурс за тренере универзитетских селекција за потребе предстојећих ЕУГ БЕОГРАД удружење, расписујући Конкурс за тренере универзитетских селекција за потребе предстојећих ЕУГ БЕОГРАД 2020, одредили су два дискриминаторна конкурсна услова.


Инсистирајући на томе да тренер универзитетске селекције мора бити лице које је завршило искључиво ФСВ или другу школу из области спорта и физичког васпитања и да то лице кумулативно поседује тренерску лиценцу БУ и СУУБ су унапред онемогућили кандидатуру било ког наставника или дипломираног члана Универзитета у Београду који није стекао диплому на ФСФВ.


Потписнику ових редова, који је два пута до сада предводио футсал селекцију Универзитета у Београду, није омогућено ни да се кандидује на ову функцију за такмичење у својој земљи. Потписник ових редова је: двоструки шампион Србије у универзитетском футсалу са селекцијом Универзитета у Београду, 7. у Загребу 2016. и 5. у Коимбри 2018. (највећи досадашњи успеси српског универзитетског футсала)


Са селекцијом Правног факултета БУ - троструки шампион Лиге Универзитета у Београду, освајач 10 међународних универзитетских футсал првенстава и турнира - Двоструки узастопни освајач Светских универзитетских шампионата (Барселона 2018. и Пула 2019. године.


Потписнику ових редова, дакле, упркос свему, није омогућена чак ни кандидатура будући да је мање вредан јер је доктор правних наука а не спорта и физичке културе.


Истовремено се круг кандидата своди на тачно одређенеи већ унапред припремљене кандидате.


У овој фарси, коју, недостојно функција које обављају, креирају проф. др Иванка Поповић, ректор Универзитета у Београду, проф. др Горан Нешић, председник СУУБ и професор ФСФВ, Александар Вићентијевић, спортски директор СУУБ и, надасве, Милош Обрадовић, злехуди самопроглашени спортски директор УССС, нећу учествовати, јер знам и ја, као што знају и ови невољници, да бољег кандидата немају па је једино било могуће дискриминаторно спречити моју кандидатуру.


Генерацији из Коимбре, универзитетској заједници и јавности апелујем да се солидаришу са онима који су дискриминисани и не дозволе даљу деградацију универзитетског спорта у целини."