Фудбалски клуб Чукарички продужио је данас уговоре са тројицом играча и довео је прво појачање, Милана Савића из белгијског Мехелена.

Како се наводи на клупском сајту, са Дарком Пушкарићем уговор је продужен до лета 2021. године, са Миладином Стевановићем до лета 2022. године, а са Милутином Видосављевићем до 2023.

- Видосављевић је један од најталентованијих играча у клубу и у Србији, његово време тек долази, наша очекивања су заиста велика. Он је својим играма скренуо пажњу многих великих клубова на себе, надамо се да ће већ од пролећног дела сезоне показати таленат - рекао је спортски директор Чукаричког Ненад Миросављевић.

Пушкарић је најстарији играч у клубу, а Стевановић се опоравио од повреде због које је паузирао шест месеци.

- То су врло битни играчи за нас, играма, односом и понашањем заслужили су продужетак уговора. Ово је логичан след околности, ниједног тренутка није било проблема, са задовољством су прихватили да наставимо сарадњу. Они су пример млађим момцима, пре свега су добри људи, уз њих играчи сазревају - навео је Миросављевић.

Прво појачање у зимском прелазном року је Милан Савић. Прошао је омладинску школу Црвене звезде, а претходне јесени био је члан белгијског Мехелена. Он је потписао уговор до лета 2023. године.

- Савића смо довели из Белгије, био је у Звездиној школи, игра на позицији офанзивног везисте, у принципу је крилни играч. Поседује велики потенцијал, а Чукарички наставља традицију довођења младих играча.

Спортски директор “брђана” је додао да је тим формиран на лето, али да ће управа покушати да га освежи, али само ако се ради о правом појачању.

Слободан Тедић је у четвртак отпутовао у Манчестер, где ће обавити формалности око потписа уговора са шампионом Енглеске Ситијем.

- То је само протоколарна ствар, према ранијем договору отишао је на потпис уговора са Манчестером, до лета остаје на позајмици у Чукаричком. Потом Сити има своје планове за њега - рекао је Миросављевић.