СТИГАО је нови предлог за реорганизацију Лиге шампиона, која ће у новом формату да крене од 2024/2025. Како пише "Тајмс", Асоцијација европских клубова (ЕЦА), која окупља оне најбогатије, и УЕФА, разматрају опцију да се уведе још једна групна фаза, како би се повећао број утакмица.

По тој идеји, играло би се по истом систему до четвртфинала. У том моменту, када остане осам екипа, биле би формиране две групе по четири учесника, одакле би по два најбоља тима ишла у полуфинале. Даље би се све вратило у стари ток, а полуфиналисти би имали гарантован наступ у наредној сезони ЛШ, без обзира на пласман у националним шампионатима.

Ова шема, међутим, одмах је засметала Енглезима, којима је календар већ превише згуснут, и закључили су да би у том случају Лига куп морао да буде укинут или да учесници ЛШ буду ослобођени тог такмичења.

Сада постоје још две варијанте за будућу ЛШ, које такође неће бити лако спровести. Једна је да буде осам група по шест клубова, а друга шест група, са такође шест екипа.