ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": БЕЛЕК

ПРОЛЕЋЕ у Европи је измакло за длаку, а титула у Србији је већ на полусезони предалеко. Један од најискуснијих у тиму Партизана Немања Милетић тешко повлачи паралеле између два "света различита", јер му комплетно фудбалско окружење у Србији никако није по вољи. Чињеница да је његов тим у Суперлиги изгубио много добијених утакмица за њега не представља толики проблем колико то што вечити ривал пролази "неокрзнут" кроз утакмице, које нису директан окршај вечитих ривала.

- Шеф нам је од старта, још на почетку сезоне, усадио да сваку утакмицу играмо 100 одсто, на "нож". Дешавају се утакмице као у Лучанима да примимо гол после 20 шутева из њиховог првог ударца на гол. И најбоље екипе у Европи тако губе утакмице. Реал и Барселона су од почетка сезоне изгубили рецимо петнаестак бодова, а то код нас не може да се деси. Код нас морате да освојите 100 бодова, а ако једну утакмицу кикснете то је смак света - категоричан је Милетић.

Искусни дефанзивац каже да су похвале за добре партије стизале и из редова највећег ривала.

- Мени је драго када и из супарничког табора зову и признају да имамо лепу, препознатљиву игру. Уверили смо сами себе да играмо првенство без њих, и не размишљамо о томе, а када дође дерби да играмо 100 одсто. Не оптерећујемо се њима, последња два дербија смо добили и управо су те утакмице показале колико нас све то додатно мотивише.

Десни бек Партизана тврди да због свега наведеног нема проблема са мотивацијом.

- У почетку ми је било тешко и мука од свега, али после сам некако успео да се оријентишем само на нас и нашу игру и да не размишљам о њима. Имам много више другара звездаша и видим да ове резултате код нас не доживљавају као успех. Мени би било непријатно да је тако, нормално ми је да изгубиш једну, две, пет утакмица.

У четвртак је било свечано у Белеку пошто је популарни Ћелави одувао 29 свећица на торти.

- Пожелео сам пре свега да сам здрав, јер сам у последњих месец и по дана видео колико је тешко када те муче повреде. То је нека примарна жеља, да ме заобиђу повреде, све остало није толико битно. Срећом сада је тај проблем са коленом прошлост.

На крају јесени је изгледало да ће Милетић први повући ногу када је реч о одласцима, сада не само да то није извесно, већ и не делује реално.

- Било је прича о одласку, људи из клуба су рекли да хоће да ми изађу у сусрет. На томе је и остало, видећемо... Нећу да идем било где, овде ми је лепо. Отишао бих само да се финансијски обезбедим. Осећам се као да имам 24 године и планирам да играм фудбал још 10 година. Нигде не журим, како Бог каже тако ће бити, имам уговор још годину и по дана - завршио је поуздани дефанзивац црно-белих.