ДОНЕО је Црвеној звезди већ много новца и радости, сада се опет отвара могућност да напуни клупску касу од новог трансфера. Кинески Шангај СИПГ спреман је да ове зиме издвоји три и по милиона евра за Милоша Дегенека, стаменог штопера црвено-белих. С једне стране, то је и те како примамљива финансијска понуда, али би, са друге стране, знатно ослабила екипу, јер би Милошевим одласком Звезда остала без команданта одбране, играча злата вредног у сваком погледу.

Да је момак огромне позитивне енергије, показао је прошле сезоне на историјском мечу у Салцбургу када је режирао велики преокрет за први пласман у Лигу шампиона. Био је херој и минулог лета у Берну, када је постигао гол Јанг бојсу, веома важном да се репризира европски подвиг. То је био његов допринос после повратка из Саудијске Арабије, пошто је у јануару 2019. био продат Ал Хилалу за 3,6 милиона евра. Када је у овом клубу дошло до промена на свим нивоима, Црвена звезда је искористила прилику да га откупи за милион и по евра, што се показало као одличан потез. Дегенек је ове сезоне одиграо 10 комплетних утакмица у Европи и 13 у Суперлиги, постигао је и један гол против Вождовца. Са Немањом Милуновићем чинио је стандардни штоперски тандем, који ће се разбити уколико клуб прихвати понуду Шангаја, мада би она могла врло лако да буде одбијена.

Црвена звезда није више у тешкој финансијској позицији да би преко воље продавала своје најјаче адуте, па се очекује да ово питање "пресече" Дејан Станковић. Конкретно, уколико нови тренер у својим плановима види Дегенека као играча од кога одбрана много зависи, Кинези ће остати празних руку. На штоперским позицијама су још Милуновић, Панков, Бабић и Ераковић. По раду и најавама са кипарских припрема, Радован Панков се намеће као играч који ће имати већу минутажу у другом делу сезоне, док се за Срђана Бабића интересују Турци, па би могло на крају да се деси да једино он од штопера промени средину.