ОД ИЗВЕШТАЧА “НОВОСТИ”: БЕЛЕК


МНОГИ млади тренери су последњих година "поломили зубе" на Партизану и значајно успорили, неки чак и стопирали, свој развојни пут у новој фази живота и каријере. Ново-старо лице у Партизану, помоћник у стручном штабу Саве Милошевића - Игор Дуљај, за разлику од значајног броја некадашњих асова, не жели све и одмах. Некадашњи неуморни везиста црно-белих нема никакав проблем са тим да на велику сцену изађе, скромно, смирено и ненаметљиво о чему говори чињеница да је после три године рада у стручном штабу Шахтјора прихватио исту улогу и у Партизану.


- Научио сам много од Фонсеке и желим и даље као кад сам био играч да идем све постепено. Далеко од тога да се нечега плашим, желим да све иде полако неким својим током, нигде не журим. Важно је да знам шта знам, а још важније оно што не знам - јасан је на почетку приче о својој новој "мисији" Дуљај.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милошевић загонетан по питању трансфера: Нико није на продају и сви су на продају


Пре тачно годину дана Игор Дуљај је у истој бази црно-белих у Турској, у хотелу "Суено" гостовао у клупским обележјима Шахтјора.


- Да ми је неко причао да ће тако бити искрено не бих веровао. Нисам ни у најлепшим сновима очекивао да ћу тако брзо доћи тамо где сам почео. Много људи није знало да сам у Београду, мислили су да сам и даље у Шахтјору. Пре пар месеци сам имао контакте са људима из клуба, рекао сам им да ћемо причати на крају јесени због мира у тиму и тако је и било.


Зна Дуљај добро да српска фудбалска прича нема пуно додирних тачака са оним са чиме се сусретао до пре шест месеци у Шахтјору.


- Тренери се код нас у Србији мењају као на траци, играчи такође, немамо континуитет. Велики је притисак у Србији, чим се изгуби одмах иде сеча. Клубови морају да стану иза тренера, да буду стрпљиви и да се што је дуже могуће одложи продаја играча. Највећи проблем код нас је то што се све брзо мења.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ница “загризла” за бисера Партизана: За Стевановића нуде 15 милиона евра!


Милошевић је на прозивци најавио да од Дуљаја очекује да мисли својом главом, односно да не буде неко ко ће само климати главом.


- Више глава боље мисли од једне. И у Шахтјору сам имао слободу да мислим и кажем шта хоћу. Можемо да се слажемо у неким стварима или не, али климање главом ничему не води. Све што радимо радимо за добробит екипе и то је једини исправан начин.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милошевић сија од задовољства: Ово је рај, благослов


Млади тренер не жели да пореди време из његове играчке каријере са данашњим, али ипак за младе фудбалере има савет који би могао да им буде од користи.


- Свестан сам да је сада све другачије, брже се живи, менаџери су свуда око нас. Неко искочи одмах, неко касније а мој савет младим играчима је да се "наоружају" стрпљењем. Када ти се укаже прилика мораш да је зграбиш - закључио је Дуљај.


НАША ДЕЦА, НЕ БРАЗИЛЦИ

ШАХТЈОР зна да "намирише" сјајне бразилске фудбалере, међутим, некадашњи играч овог клуба не мисли да би Партизан требало да користи сличан принцип.

- Шахтјор скаутинг ради фантастично, али ми не би требало да размишљамо о копирању њиховог модела, тражењу Бразилаца када у Србији има толико талентованих клинаца. Потребно је само да радити и усмеравати их на прави пут, а не ићи у Бразил и тражити играче - категоричан је Дуљај.