Афера са прањем новца и злоупотребом службеног положаја тресе Фудбалску федерацију Македоније, преноси портал А1он из Скопља.

Главна књиговођа македонске фудбалске федерације Олгица Младеновска сумњичи се да је годинама дописивала нуле на рачунима како би добила веће суме новца од ФИФА и УЕФА, водила дупло рачуноводство, сарађивала са фирмама које су пружале различите услуге федерацији, те делила зараду с њима, и само у последње две године оштетила буџет ФФМ за више од милион евра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Динамо стављен пред свршен чин: Милан одводи Данија Олма у рекордном трансферу

Прошле године у октобру против ње је поднета кривична пријава. Младеновска је тада суспендована, а након тога је добила отказ из ФФМ где је радила око три деценије.

Тужилаштво у Скопљу је потврдило да се ради по пријави Фудбалске федерације Македоније.

- Након добијања кривичне пријаве у Скопском тужилаштву за гоњење организованог криминала и корупције где је отворен предмет, надлежни тужилац је издао наредбу за скупљање информација у односу на то да ли је почињено кривично дело. Након анализе захтеване документације биће донета мериторна одлука тужилаштва - изјавили су у тужилаштву за овај скопски портал.