ПРИКЉУЧЕН је у последњем тренуку пред пут на Кипар, и он би да ту шансу зграби најснажније што може. Млади Југ Станојев (20) још један је фудбалер који је поникао у Омладинској школи Црвене звезде и стрпљиво чека прилику да оствари снове у нашем најтрофејнијем клубу. Брзоноги везиста имао је запажену ролу ове јесени у Графичару, али му је жеља да се наметне Дејану Станковићу и да се више не враћа у филијалу црвено-белих. Већ је био са првим тимом на Кипру.

- Срећан сам што сам поново овде, ово је други пут да сам на Пафосу - истиче Станојев. - Услови су феноменални, хотел је одмах поред мора, и заиста је лепо овде радити и тренирати. Све је одлично, имамо добру атмосферу у екипи и верујем да ћемо се ваљано спремити за изазове који су пред нама. Старији саиграчи су ту да дају подршку нама младима, који смо на неком новом почетку. Ту је и нови тренер и стручни штаб, тако да је све ово нова енергија за коју верујем да ће дати резултате.

Жеља Станојева је да пролећни део сезоне проведе у Звездином дресу.

- На мени је да се трудим, вредно радим и дајем максимум на сваком тренингу. Управа клуба и шеф стручног штаба ће одлучити да ли ћу се вратити у Графичар, где сам играо у првом делу сезоне, или ћу остати у Црвеној звезди. Пријао ми је стаж у нашој филијали, мислим да сам одиграо добро и да сам напредовао у сваком погледу. Наравно, волео бих да носим црвено-бели дрес на пролеће, то је сан сваког дечака који прође Звездину школу.

Са новим тренером Дејаном Станковићем има одличну сарадњу.

- Стрпљив је. Стално разговарамо, саветује све фудбалере, а поготово пази нас, младе играче. Он је легенда клуба и велико име европског фудбала и част је радити и напредовати са њим. Сигуран сам да ће наставити тамо где је Милојевић стао. Верујем да ћемо коначно освојити дуплу круну, време је. Имамо велику бодовну предност, али нема опуштања, јер као што је и Станковић рекао - ми крећемо од нуле. Неки млади играчи ће добити шансу и можемо само бити оптимисти пред наставак сезоне - уверава Станојев.

НАДЕ ИЗ ГРАФИЧАРА

ПОРЕД Југа Станојева, још двојица младих фудбалера су ове зиме из Графичара прекомандована у први тим Црвене звезде. То су крилни нападач Жељко Гаврић и штопер Страхиња Ераковић. Пре њих, истим путем је стигао и Вељко Николић, везиста од кога се много очекује.